„Am avut mult curaj, dorinţa de a mă întoarce acasă a fost mai mare decât orice obstacol pe care l-am întâmpinat“.
După zece ani în care a lucrat în Marea Britanie, Ştefan Tiron a decis să se întoarcă în România şi să deschidă propria afacere în domeniul auto, de care a fost permanent pasionat. Astfel, a pornit businessul Baterii Hybrid în Galaţi, în care a investit până acum 60.000 de euro şi diagnostichează şi recondiţionează bateriile pentru maşinile hibride.
Sunt aproape 45.000 de maşini hibride în România, din cele mai recente date, însă piaţa este la început de drum.
„Ideea a venit cu şapte ani în urmă. Dintotdeauna am fost pasionat de tehnologie, de industria automobilistică. Am lucrat într-un domeniu total diferit, de-a lungul anilor a rămas o flacără care a rămas aprinsă şi a făcut în aşa fel încât să îmi fructific pasiunea, să dezvolt o afacere şi să o fac din pasiune“, a povestit Ştefan Tiron.
El a vândut peste 300 de baterii şi a avut peste 500 de clienţi care au accesat unul dintre serviciile pe care le oferă. Timpul pentru recondiţionarea unei baterii, de exemplu, durează de la două la cinci zile. Antreprenorul colaborează cu service-uri auto din toată ţara pentru a ajunge la cât mai mulţi clienţi.
„Baterii Hybrid este o afacere care s-a concentrat pe aceste baterii, prin experienţa pe care am acumulat-o în Marea Britanie lucrând în acest domeniu câţiva ani. Montajul şi demontajul acestor piese se poate realiza în orice service-uri autorizate din toată ţara şi astfel am putut să ne mărim aria şi să trimitem aceste baterii în diverse locuri din ţară şi să strângem cât mai multe colaborări cu service-uri“, a mai spus Ştefan Tiron.
Bateriile vin de la producători direct către reprezentanţele de maşini de unde clienţii cumpără un autoturism. Baterii Hybrid este momentan singura companie de pe piaţa locală care poate verifica şi îmbunătăţi bateriile de mari capacităţi.
„Este o investiţie de peste 60.000 euro. Mulţumită celor de la Banca Transilvania am reuşit să fac o achiziţie, în toamna anului trecut, care ne-a oferit posibilitatea să nu mai avem limite în privinţa capacităţii unei baterii sau a energiei pe care o înmagazinează. Ne adresăm multor maşini care au trecut de pragul de 10-15 ani. O baterie ţine cel mult 15 ani“, a mai explicat Ştefan Tiron.
Serviciul de diagnoză pe care antreprenorul îl oferă poate fi realizat şi prin conectarea la calculatorul maşinii, însă un test profesional implică demontarea bateriei şi verificarea fiecărei celule.
„La început ne-am adresat în zona de est, noi fiind din Galaţi, dar ţinând cont că nu prea avem concurenţă, am trimis baterii şi în capătul celalalt al ţării. Eu mă ocup de această activitate şi ţinând cont că ne axăm doar pe domeniul acesta, nu am avut nevoie de prea mulţi angajaţi, dar am colaborat cu specialişti din mai multe domenii“, a mai spus Ştefan Tiron.
El a pornit de la 6.000 euro cifră de afaceri în primul an, mai ales într-o piaţă nouă, şi a ajuns la 28.000 euro afaceri, crescănd pas cu pas businessul.
„Aceste maşini sunt din ce în ce mai dorite şi le putem vedea pe stradă din ce în ce mai mult. Nu ne putem compara cu piaţa din Vest care a îndrăgit aceste tipuri de maşini de la început, de prin 2000. Beneficiile sunt extraordinare dacă ne gândim în privinţa emisiilor de carbon, a componentelor, maşinile hibrid necesită o cheltuială mult mai mică în privinţa service-ului“, a mai spus antreprenorul.
El a explicat că a trebuit să lucreze în paralel cu businessul pentru a se susţine, însă ambiţia de a realiza ceva în România şi mai ales dorul de casă au contribuit la decizia de a continua pe drumul antreprenoriatului.
„Am avut mult curaj, dorinţa de a mă întoarce acasă a fost mai mare decât orice obstacol pe care l-am întâmpinat. Este o viaţă frumoasă şi în străinătate, dar nu toţi reuşim să ne delimitămm complet de ţara unde ne-am născut. Dorinţa de a face ceva bine, încât să nu mai fiu nevoit să mai plec din ţară a învins orice obstacol“, a mai spus Ştefan Tiron.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE