♦ „Oamenii pot mânca o masă sănătoasă la un preţ corect şi cu banii respectivi să susţin sportul, copiii fără posibilităţi financiare, să le plătesc abonamentul la o sală unde vor să practice un sport“.
După ce a văzut din propria experienţă provocările financiare ale vieţii de sportiv, Ionuţ Munteanu a decis să investească într-un business din care să-i susţină pe cei mici, la început de drum, cu posibilităţi financiare reduse. Aşa a apărut Bucătăria Sportivilor, în noiembrie 2024, un mic loc de preparat mâncare în zona Pallady din Bucureşti, din care antreprenorul vrea să susţină peste 100 de copii cu posibilităţi financiare reduse de la un liceu din zonă.
„Într-o zi, când am văzut aglomeraţie la o patiserie, m-am gândit: cum ar fi dacă toţi banii din patiseria asta ar veni către sport? Şi aşa mi-a venit ideea cu industria alimentară, o afacere în HoReCa. Oamenii pot mânca o masă sănătoasă la un preţ corect şi cu banii respectivi să susţin sportul, copiii fără posibilităţi financiare, să le plătesc abonamentul la o sală unde vor să practice un sport”, a spus Ionuţ Munteanu.
Atunci când micul restaurant va trece pe profit, după plata salariilor celor trei angajaţi, restul de bani vor fi donaţi către plata abonamentelor la sală pentru copiii de liceu. Ulterior, în funcţie de încasări, antreprenorul vrea să asigure şi echipamentele sportive sau strictul necesar. El a practicat kickboxing şi în prezent antrenează, cât îi permite timpul, grupe de copii.
În total, circa 30.000 de euro a fost investiţia în localul în care pregăteşte mâncarea. Oamenii pot comanda inclusiv de pe platforme online, meniurile fiind la preţuri accesibile – între 25-35 lei. Capacitatea de producţie este de până la 400 de meniuri pe zi.
Ionuţ Munteanu spune că a luat din sport ambiţia şi disciplina, trăsături pe care le pune şi în business.
„Scopul meu cu acest business este să deschidem un centru multidisciplinar sportiv unde orice copil cu probleme financiare sau cu probleme în familie să vină. Nu sunt ok condiţiile de acasă, merg în sala respectivă unde este un antrenor, ai un medic nutriţionist, ai un sprijin financiar. Sportul în sine e o sursă de fericire”, a mai spus el.
În antreprenoriat este nevoie de multă muncă şi adaptare, nu există un program, spune tânărul, după câteva luni în lumea de business.
„Trebuie să ai o direcţie şi nişte puncte de bifat, nişte planuri pe termen scurt, mediu, lung, dar 90% e adaptare. Nu cred că poate să te înveţe cineva pas cu pas. Trebuie să fii foarte deschis şi să să te ţii de planul tău, să nu ai piedici personale”, a mai completat fondatorul Bucătăriei Sportivilor.
ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă.
⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.
⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE