♦ Businessul oferă o paletă largă de servicii din zona de publicitate, de la diferite materiale publicitare şi până la serviciile de design grafic. Businessul colaborează cu mulţi furnziori ceea ce îi permite o dezvoltare continuă.
Lili Bucurescu şi-a deschis propria companie de publicitate sub numele de Pi Advisor Advertising în urmă cu 13 ani, după ce a lucrat în cadrul unei tipografii, unde a descoperit o mică parte din ce înseamnă lumea publicităţii.
După ce a identificat limitările pe care o astfel de tipografie le are, a hotârât să meargă pe cont propriu, cu propria sa firmă. După finalizarea studiilor universitare, Lili Bucurescu a deschis o firmă, împreună cu alţi asociaţi, în domeniul telecomunicaţiilor. După circa zece ani, ea a ales să iasă din acel business şi să se dedice familiei, însă nu pentru mult timp. După circa 2-3 ani, a primit o propunere din partea unor prieteni să preia conducerea unei tipografii pe care ei o primiseră moştenire.
„Nu ştiam ce înseamnă pliant, care e diferenţa de gramaje. Sunt multe lucruri pe care le-am învăţat acolo. A fost o etapă foarte importantă pentru a înţelege un astfel de business şi multe lucruri despre printuri. Un alt lucru pe care l-am înţeles a fost că în tentativa mea de a le găsi clienţi reactivând o parte din cunoştinţele mele, potenţialii clienţi nu îşi doreau doar 7.000 de flyere, ci aveau nevoie şi de alte lucruri, precum pixuri, agende, şepci personalizate”, povesteşte Lili Bucurescu.
De aici a mai fost un singur pas până la deschiderea propriei agenţii de publicitate, prin care antreprenoarea să ofere un serviciu integrat clienţilor. Lili Bucurescu şi-a deschis propria firmă în urmă cu 13 ani, iar principiul de la care a pornit a fost să le ofere clienţilor nu ceea ce îşi doresc, ci ceea ce au nevoie.
„Dacă mie mi-ar fi explicat cineva atunci când aveam nevoie, m-ar fi ajutat mult mai mult să înţeleg ce am nevoie şi cum să eficientizez costul. Clienţii doresc un format, dar preţul este x, dacă micşorăm formatul cu un centimetru pe înălţime şi doi centimetri pe lăţime, ajungem la jumătate din costul iniţial”, explică ea.
Lili Bucurescu oferă o paletă largă de servicii din zona de publicitate, de la diferite materiale publicitare şi până la serviciile de design grafic. Businessul colaborează cu mulţi furnziori pentru realizarea materialelor publicitare.
„Eu am mulţi furnizori, multe tipografii cu care lucrez. Când nu poate unul, poate celălalt, altcineva poate are o tehnologie mai performantă, altul mai ieftină. Contează foarte mult ce îşi doreşte clientul şi cât de rapid”, adaugă ea.
Anual, businessul realizează venituri de circa 100.000 de euro, însă 2024 s-a dovedit a fi cel mai bun an pentru business, când a încasat venituri totale de 130.000 euro.
Pe mai departe, antreprenoarea îşi doreşte o dezvoltare treptată a businessului. Dacă portofoliul de clienţi va creşte, businessul va putea suporta mai multe comenzi datorită colaborării sale extinse cu furnizorii.
ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă.
⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.
⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE