Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Teodora Olteanu a renunţat la cariera din banking pentru propriul brand de bijuterii Love and Stars Jewels

04.06.2024, 00:06 Autor: Mădălina Dediu Panaete

Atelierul şi showroomul Love and Stars Jewels se află în zona Piaţa Muncii din Bucureşti Iniţial, Teodora Olteanu a investit 1.000 de euro pentru a dezvolta acest business.

Love and Stars Jewels este un brand de bijuterii care a luat naştere în 2020 şi deşi pandemia a venit cu o schimbare de planuri pentru Teodora Olteanu, fondatoarea brandului, acesta este într-o continuă creştere. Cum a ajuns Teodora Olteanu la un business în domeniul bijuteriilor?

„Dintotdeauna am avut o pasiune pentru zona de fashion. Am crescut până la 7 ani alături de bunica mea, care era croitoreasă. Deci am crescut printre materiale, cliente, înconjurată de frumos, dar drumurile m-au dus într-o altă parte, astfel încât am fost angajată într-o bancă timp de aproximativ 15 ani şi în acest parcurs am ajuns la concluzia că îmi doresc să merg într-o zonă creativă”, a povestit antreprenoarea în cadrul emisiunii Afaceri de la Zero.

A lucrat inclusiv pentru o firmă de fashion, dar şi la una de bijuterii, iar mai apoi, dându-şi seama că e atrasă de bijuterii şi se pricepe şi la realizarea lor, a făcut un business plan pentru propriul atelier.

„Creez bijuterii fashion, adică bijuterii care urmează tendinţele modei, dar care sunt realizate din materiale care au o certă preţiozitate astfel încât să fie mai durabile decât gablonţurile. Sunt bijuterii fashion care sunt realizate din pietre naturale, semipreţioase şi ca metal folosesc alama placată cu aur de 18 Karate, un metal care pe mine m-a mulţumit din punctul de vedere al durabilităţii şi în acelaşi timp şi al costurilor de realizare şi care se reflectă în preţul către clientă”.

Love and Stars Jewels are în portofoliu coliere, brăţări, brăţări de picior, dar colaborează şi cu un furnizor pentru broşe în special în perioade precum 1-8 martie.  Deşi iniţial atelierul Teodorei era acasă, acesta a devenit prea mare pentru spaţiul în care locuia şi s-a decis să mute atelierul şi în acelaşi loc să deschidă şi un showroom unde clientele să vină şi să probeze bijuteriile.

Atelierul Love and Stars Jewels se află în zona Piaţa Muncii din Capitală, dar bijuteriile create de Teodora se pot găsi şi la târguri de profil, dar şi în magazinul online Loveandstarsjewels.com.

Investiţia iniţială în acest business s-a ridicat la 1.000 de euro, iar antreprenoarea spune că acesta este profitabil. Ea nu vrea să dezvăluie planurile de viitor, însă dă un sfat celor care vor să facă pasul de la angajaţi la antreprenori.

„Este extrem de important să te uiţi cu adevărat realist şi cu mult pragmatism la cifre. Spun asta mai ales pentru cei care sunt în zona aceasta creativă, pentru că noi uneori uităm să ne uităm cu adevărat la cifre. Şi deseori se poate remarca că e doar un hobby foarte scump şi nu e de fapt un business”.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania