Afaceri de la zero

Afaceri de la zero. Victor Dumitrache a dezvoltat, acum cinci ani, businessul „Zugrăvim într-o zi“ şi vrea să-l transforme într-o reţea care să acopere toată ţara

04.11.2020, 00:08 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ Cu afacerea sa, antreprenorul, care la bază este jurist, a realizat în 2019 o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei, iar pentru 2020 estimează că va ajunge la 2 milioane de lei.

Victor Dumitrache, un antre­pre­nor cu 15 ani de expe­rienţă în domeniul construc­ţii­lor, a conceput în 2015 bran­dul „Zugrăvim într-o zi“, sub care realizează lucrări în termen scurt pentru clienţi din Bucureşti şi din împrejurimi. Ur­mătorul pas este să creeze o reţea na­ţională, cu puncte de lucru în diferite regiuni ale ţării.

„Dacă nu sunt necesare reparaţii care să necesite uscare, putem zugrăvi într-o singură zi un apartament. Ne adresăm clienţilor care au o lipsă acută de timp. În afară de zu­gră­veli, ne ocupăm şi de amenajări interioare“, a po­vestit Victor Dumitrache la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.

Echipa numără în total 20 de angajaţi, iar pen­tru o lucrare sunt alocaţi doi-trei oameni – dacă este vorba despre o garsonieră, sau trei-patru – pentru un apartament cu două came­re. Costul este de 25 de lei pe metru pătrat.

„Clientul poate să plece de acasă sau să rămână în apartament, să vadă cum se desfăşoară lucrările. Cele mai multe cereri sunt în perioada vacanţelor şcolare. Numărul comenzilor a fost puţin în creştere anul acesta faţă de anul trecut. Clienţii nu trebuie să se implice cu nimic. Dacă aleg să plece de acasă, trebuie să ne dea cheia apartamentului dimineaţa, la sosirea echipei, iar seara, când se vor întoarce acasă, vor găsi apartamentul zugrăvit, cu mobila la locul ei şi curăţenia de final făcută.“

În 2020, multe cereri au venit din partea oamenilor care au încercat să facă ei înşişi zugrăvelile, apoi au chemat specialiştii să rezolve micile probleme şi să finalizeze lucrările. Pe lângă clienţii din rezidenţial, serviciile „Zugrăvim într-o zi“ sunt solicitate şi de persoane juridice, clienţi din HoReCa sau din domeniul birourilor. Ca pondere, persoanele fizice reprezintă 60-70% din businessul total.

„Până acum, am avut lucrări în Bucu­reşti, Ilfov şi Ploieşti. Vrem să acoperim toa­tă ţara cu acest concept, vrem să-l im­plemen­tăm în marile oraşe. Ne-am gândit la Cluj-Napo­ca, la Constanţa, Timişoara“, explică Victor Dumitrache.

„Fiecare punct de lucru ar avea oameni din zona respectivă, pentru că ar fi greu să trimitem oameni din Bucureşti.“

Anul acesta, antreprenorul a făcut angajări, în ciuda pandemiei, însă, pentru a se putea extinde, va avea nevoie de oameni noi, pe care se gândeşte să-i aducă din Asia, în condiţiile unei forţe de muncă problematice în domeniul construcţiilor.

Cu afacerea sa, antreprenorul, care la bază este jurist, a realizat în 2019 o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei, iar pentru 2020 estimează că va ajunge la 2 milioane de lei. Investiţiile lui Victor Dumitrache, la demararea businessului, au fost de circa 10.000 de euro, din surse proprii, pentru echipamente, scule şi utilaje de lucru.

„Ne aşteptăm la creşteri (ale cererilor – n. red.), datorită faptului că pandemia a ridicat mai mult ca oricând problema igienizării locuinţelor“, spune antreprenorul.

Echipa numără în total 20 de angajaţi, iar pentru o lucrare sunt alocaţi doi-trei oameni – dacă este vorba despre o garsonieră, sau trei-patru – pentru un apartament cu două camere. Costul este de 25 de lei pe metru pătrat.

 

ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

♦ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

♦ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

 

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania