♦ El a deschis în 2013, în Gara de Nord din Bucureşti, un prim spaţiu din ceea ce urma să devină franciza Coffee 2 Go România. În octombrie 2022, când reţeaua a ajuns la 40 de cafenele deschise în ţară, a făcut exitul complet din acest business, pe care l-a vândut către Alka Trading, iar brandul a fost înlocuit cu Stretto Plug In.
Vlad Timaru, un antreprenor cu experienţă în industria HoReCa, a pornit în 2023 un business nou, prin care furnizează cafenelelor şi restaurantelor mixuri de pudre pentru prepararea frappeurilor şi a milkshake-urilor.
„În HoReCa sunt de 11 ani, iar în lumea antreprenoriatului – de când am terminat facultatea. În 2022 am făcut un exit complet din businessul anterior, franciza Coffee 2 Go. Acolo am constatat că toată lumea se bazează pe produsele calde şi mai puţin pe cele reci, din sezonul cald“, a povestit fondatorul Frapperie.ro, la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.
El a deschis în 2013, în Gara de Nord din Bucureşti, un prim spaţiu din ceea ce urma să devină franciza Coffee 2 Go România. În octombrie 2022, când reţeaua a ajuns la 40 de cafenele deschise în ţară, a făcut exitul complet din acest business, pe care l-a vândut către Alka Trading, iar brandul a fost înlocuit cu Stretto Plug In.
Vlad Timaru s-a reorientat către un nou business, astfel că, alături de asociatul său, Robert Alexandru, a pus bazele Frapperie.ro, din portofoliul căruia fac parte peste douăzeci de variante de mixuri ce pot fi folosite în prepararea frappe-urilor, mai degrabă deserturi la pahar. El vrea astfel să acopere şi segmentul băuturilor solicitate mai ales vara, când temperaturile sunt ridicate.
„Am păstrat relaţia cu furnizorii cu care lucrasem deja şi am pornit acest nou business cu premixuri şi consumabile pentru cafenele. Vindem online, modelul fiind business to business. Avem şi consumatori casnici, dar nu preponderent.“
Platforma online a fost lansată în mai 2023, iar până acum a strâns peste 500 de clienţi. Dintre aceştia, mai mult de 20% sunt recurenţi.
„La bază, aceste premixuri au lapte praf şi zahăr plus aromele şi pudrele de vanilie, ciocolată, matcha. Preţurile sunt de la 59 la 83 de lei pentru un pachet de un kilogram, în funcţie de ingrediente şi de gradul de cofeină. Dintr-un astfel de pachet, se obţin cam 40 de porţii de băuturi.“
Producţia pudrelor este externalizată, astfel că acestea sunt preparate într-o fabrică din Piatra Neamţ cu zece angajaţi. Astfel, spune Vlad Timaru, costurile sunt eficientizare. Pentru logistică, el are un parteneriat cu un depozit din Bucureşti, unde lucrează 21 de angajaţi. Totodată, testarea produselor are loc în una dintre cafenele pe care le-a păstrat după vânzare, iar transportul către clienţi se face prin intermediul firmelor de curierat.
„Printre clienţii noştri sunt reţele precum Okfea, Captain Bean, Joy Coffee. Eu nu vreau o reţea de locaţii Frapperie, îi las pe alţii, vreau să rămân doar furnizor.“
Investiţia iniţială pentru acest business a fost de 30.000 de euro, iar profitul operaţional în primul an de activitate a fost de circa 15.000 de euro.
„Ne dorim ca în următorii cinci ani să devenim principalul furnizor HoReCa pentru aceste repere. Credem că vremea frappe-ului clasic a trecut.“
Preţurile sunt de la 59 la 83 de lei pentru un pachet de un kilogram, în funcţie de ingrediente şi de gradul de cofeină. Dintr-un astfel de pachet, se obţin cam 40 de porţii de băuturi.
ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă.
♦ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.
♦ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE