Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Alexandra Militaru a ieşit de pe băncile facultăţii în lumea antreprenoriatului şi a deschis clinica integrată de psihologia sănătăţii Clear Mind după o investiţie de 100.000 de euro

09.08.2022, 00:07 Autor: Miruna Diaconu

♦ Conceptul clinicii din Ploieşti are la bază o viziune integrată a sănătăţii fizice şi a celei psihice, iar echipa este formată din specialişti multidisciplinari pentru a ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii şi prevenirii bolilor.

Alexandra Militaru, o antreprenoare din Ploieşti, a ieşit de pe băncile Facultăţii de psihologie şi a ales să îşi deschidă primul business în acest domeniu, anume clinica integrată de psihologia sănătăţii Clear Mind.

Investiţia în deschiderea clinicii a ajuns la circa 100.000 de euro, bani proveniţi din fonduri europene nerambursabile. Alexandra Militaru nu a avut experienţa angajatului, însă încă din adolescenţă şi-a dorit să devină antreprenor.

„M-a pasionat antreprenoriatul din perioada adolescenţei, în timpul liceului am avut cursul de educaţie antreprenorială şi m-am implicat în proiecte, în scrierea planurilor de afaceri şi aşa am început să mi se contureze ideea de a deschide propria afacere. Am terminat Facultatea de psihologie şi mi-am deschis propria clinică, cred că a fost mai dificil aşa, dar îmi oferă mai multe satisfacţii să lucrez pentru mine şi să îmi construiesc visul“, spune Alexandra Militaru.

Conceptul care stă la baza clinicii Clear Mind se referă la o viziune integrată a sănătăţii fizice şi a celei psihice, astfel că echipa din jurul acestei clinici este formată din specialişti multidisciplinari care au în vedere îmbunătăţirea sănătăţii şi prevenirii bolilor pacienţilor.

„Cele două, sănătatea psihică şi cea fizică, sunt interconectate, există o strânsă legătură între experienţele de viaţă, gândurile şi emoţiile asociate, deşi deobicei le încadrăm separat, gândurile şi emoţiile ca urmare a diverselor experienţe pot duce la diferite boli. Noi oferim o varietate de servicii cu ajutorul unei echipe multidisciplinare“, explică ea.

Clinica a fost deschisă în luna mai a anului trecut, iar în prezent, îşi desfăşoară activitatea atât într-un spaţiu fizic din Ploieşti, cât şi pe platforma Clear Mind, acolo unde specialiştii ţin sedinţele online.

În cadrul clinicii, pacienţii pot beneficia de diverse tipuri de terapii, dar şi servicii de psiho-oncologie pentru bolnavi şi pentru aparţinători, evaluări clinice, cursuri pentru copii, adolescenţi şi adulţi, grupuri de suport şi programe corporate. Media de vârstă a pacienţilor care vin la Clear Mind este de circa 30-35 ani.

„În acest moment, dezvoltăm şi extindem aria de servicii corporate, din păcate, majoritatea angajatorilor oferă în acest moment beneficii angajaţilor doar pe termen scurt, se axează pe plăcerea de moment, în schimb, serviciile noastre oferă beneficii pe termen lung, punem accent pe dezvoltatea personală şi profesională“, precizează Alexandra Militaru.

În mod recurent, clinica înregistrează 25 de pacienţi lunar, iar antreprenoarea îşi doreşte ca până la sfârşitul acestui an să dubleze numărul clienţilor.

Alexandra Militaru spune că pe viitor ia in calcul deschiderea celei de-a doua clinici Clear Mind în Bucureşti, însă este un plan pentru următorii 3-5 ani. Cu toată că piaţa din Bucureşti este dezvoltată, există foarte multe clinici psihologice, astfel că intrarea într-o astfel de piaţă ar fi mai dificilă, însă Alexandra Militaru are încrezătoare.

„Mereu este loc atunci când îţi doreşti ceva şi ai curaj, poţi reuşi orice. într-adevăr în Bucuretşi există foarte multe clinici, dar un astfel de concept ar funcţiona. Momentan, noi vrem să mai creştem.“

ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

♦ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

♦ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania