Afaceri de la zero

Afaceri de la zero. Florin Mitran, kinetoterapeut, a investit 25.000 de euro în Fiziosport, un cabinet de kinetoterapie din Bucureşti, care a ajuns la peste 20.000 de sesiuni dedicate pacienţilor în cinci ani de funcţionare

22.11.2021, 00:06 Autor: Alexandra Matei

Într-o lună bună, Fiziosport poate ajunge la un număr de 140-160 de sesiuni.

Florin Mitran, specialist in kinetoterapie si cu un master in recuperare motrica, a pus bazele cabinetului Fiziosport din Bucureşti, care oferă şedinţe de kinetoterapie atât sportivilor şi oamenilor care deja desfăşoară activităţi fizice, dar şi persoanelor care vin din zona corporate şi care doresc să-şi corecteze, în primul rând, postura. Firma a fost înfiinţata în 2017, în urma unei investiţii initiale de 15.000 de euro, iar în cei patru ani de funcţionare a organizat peste 20.000 de sesiuni pentru pacienţi. „În timpul copilăriei, am fost un mare iubitor de mişcare de sport şi ulterior asta m-a condus şi către urmarea unei facultăţi de profil, UNEFS, cu specializarea kinetoterapie. De acolo, am dorit să aduc pe piaţă un serviciu care să asigure componenta de mişcare tuturor celor care au nevoie. În principiu, noi ne dorim să aducem o contribuţie în ceea ce înseamnă prevenţia şi tratarea unei condiţii care poate să apară

într-un mediu unde se desfăşoară o activitate fizică. Acela este domeniul în care activăm foarte mult. Pe lângă acesta, ne propunem să contribuim la tot ceea ce înseamnă evaluarea şi reeducarea posturii. Ideea din spatele acestei companii a fost să putem oferi nişte servicii de care să beneficieze foarte mulţi oameni care s-ar putea confrunta cu situaţii problematice din punct de vedere al sănătăţii şi posturii”, a spus Florin Mitran, fondatorul Fiziosport. Pentru el, cabinetul nu a fost primul contact cu munca în acest domeniu. În timpul facultăţii, acesta a lucrat ca voluntar la Spitalul Fundeni timp de trei ani, unde se desfăşura un proces de kinetoterapie şi unde a întâlnit cazuri diverse. Cabinetul colaborează cu sportivi şi oferă servicii atât pentru aceştia, cât şi pentru persoanele care nu desfăşoară o activitate fizică, însă îşi doresc să îşi reeduce postura. Aceasta din urmă, susţine el, reprezintă o mare provocare, mai ales pentru mediul unde se desfăşoară activitate statică, cum ar fi cel dintr-un birou sau dintr-o corporaţie.

„Am întâlnit oameni din zona corporate care au fost foarte deschişi către serviciile noastre şi foarte dornici să facă o schimbare. Mulţi dintre colaboratorii noştri sunt persoane care activează în mediul acesta şi sunt extrem de constanţi. E o surpriză plăcută”.  Numărul de şedinţe necesare pentru atingerea obiectivului diferă de la persoană la persoană, menţionează el. Astfel poate fi vorba despre o interacţiune care să dureze 2-3 săptămâni, dar pot fi şi colaborări care pot ajunge la un an şi jumătate.  O şedinţă include o componentă de evaluare, o componentă de terapie propriu-zisă şi o parte de reevaluare, unde se stabileşte dacă este nevoie de ceva suplimentar. Preţurile pot varia între 100 şi 220 de lei, în funcţie de ceea ce conţine acea sesiune. În medie, într-o lună bună, susţine Florin Mitran, se poate ajunge la un număr de 140-160 de sesiuni. În general, echipa Fiziosport îşi desfăşoară activitatea acolo unde este nevoie, fie acasă, fie la cabinet sau pe teren. În perioada aceasta, activitatea s-a desfăşurat, în mare parte, în mediul online şi pe teren, adică în locaţia solicitată de client.  

„Îmi desfăşor activitatea cot la cot cu colegii mei. Formăm o echipă în care abordăm activitatea pe mai multe planuri: creşterea nivelului de fitness sau consultanţă şi consiliere pe partea de alimentaţie şi nutriţie.” Anul trecut, cabinetul de kinetoterapie Fiziosport a avut o cifră de afaceri de 88.000 de lei. Florin Mitran spune că, în viitor, atât partea de promovare online, cât şi partea de finanţare bancară ar putea aduce un plus businessului. Mai mult, anul trecut, acesta a avut şi o colaborare cu Banca Transilvania, care i-a adus o finanţare prin programul BT Mic, astfel că a reuşit să facă unele investiţii suplimentare, iar investitia totala a trecut astfel de 25.000 de euro. Unul dintre planurile pe termen scurt ar fi conceperea unui laborator de mişcare, iar investiţia pentru acesta s-ar ridica la circa 300.000 de euro. „Ar fi vorba de un spaţiu în care să aducem o tehnologie modernă şi o aparatură care să ne ajute să evaluăm, din punct de vedere al mişcării, tot ceea ce înseamnă activitatea omului şi de acolo să concepem programe prin care să optimizăm şi să creştem performanţa sportivă sau motrică”, a explicat Florin Mitran. În următorii zece ani, el vede Fiziosport activ pe piaţa din România şi îşi doreşte să ajungă printre principalii furnizori în piaţă pentru serviciile de profil.

 

ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

► Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

► În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

► Proiect editorial susţinut de Vodafone Business

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania