Gabriel Obîrşan a terminat ASE-ul, facultatea de Finanţe-Bănci, este antrenor de fitness în prezent, dar în 2021, în perioada pandemiei, a pus în practică o pasiune mai veche de a sa. Astfel, a rezultat Abruel, un business cu bijuterii din alamă care ies în evidenţă estetic prin utilizarea simbolurilor româneşti.
„Sunt antrenor de fitness în prezent. În trecut am făcut Facultatea de Finanţe, Bănci şi Contabilitate, după care am trecut la educaţie fizică şi sport, apoi mi-am readus, să zic aşa, o pasiune din copilărie. Îmi plăcea să fac tot felul de jucării, de lucruri din diverse obiecte vechi sau metale. Lucram foarte mult cu tata, îi foloseam sculele şi de acolo probabil a pornit şi pasiunea pentru bijuterii”, spune Gabriel, invitat în cel mai recent episod al Afaceri de la Zero, emisiune dedicată micilor antreprenori.
Pasul a fost făcut în 2021, în pandemie, atunci când Gabriel a simţit nevoia să facă şi altceva în afară de sport, activitate oricum afectată de restricţiile de circulaţie.
„Acum sunt antrenor de fitness jumătate de zi, iar cealaltă jumătate sunt bijutier.”
Piesele Abruel sunt realizate manual din alamă, în atelierul lui Gabriel, pe care de-a lungul anilor l-a dotat cu ustensilele necesare. „E un material destul de accesibil şi are o culoare care mi se pare că se potriveşte mai mult pe tipul acesta de bijuterii.” Dar elementul diferenţiatior al bijuteriilor Abruel, pe o piaţă foarte dinamică a accesoriilor, este utilizarea simbolurilor româneşti. „Am încercat să găsesc ceva diferit şi am ales simbolurile populare. Am văzut că mesteşugul acesta de a crea bijuterii manual este din vechime şi am încercat să leg cultura românească cu meşteşugul acesta.” De exemplu, pasărea este un simbol al libertăţii, iar mâna în şold este un simbol al feminităţii. Pentru moment, în colecţia Abruel se pot găsi inele, cercei şi broşe. Piesele Abruel pot fi găsite pe Instagram, dar şi la toate târgurile la care Gabriel participă.
De asemenea, bijuteriile Abruel mai pot fi găsite în două magazine din Constanţa şi Braşov.
Dar ideea de simbol nu se limitează doar la tradiţie, astfel că acum Gabriel lucrează la o serie de piese cu simboluri extrase din arhitectura Bucureştiului.
„Sunt deocamdată şase perechi de cercei, fiecare cu câte un simbol din Bucureşti. Deocamdată m-am axat pe Bucureşti, pentru că aici mă plimb mai mult. Sunt pasionat de arhitectură, mă uit la clădiri şi dacă mi se pare ceva ce pot reproduce, atunci încerc.”
Ritmul de dezvoltare a afacerii aşezat, Gabriel spune că va merge pas cu pas în continuare, fără a forţa nimic pentru că piaţa i-a dovedit că dacă ai o idee diferită, atunci lumea va reacţiona la ea.
“Cred că toată lumea are loc. O să merg pas cu pas. Aş vrea să creez mai multe modele de cercei, mai multe inele. Dacă reuşesc şi timpul îmi permite, aş vrea să încerc să fac şi piese din argint. O să văd uşor-uşor ce este de făcut în continuare.”
ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă.
⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.
⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE