♦ Cei doi tineri au lucrat cu programatori pentru construirea aplicaţiei şi cu câţiva profesori, care au creat fişe teoretice, materialele video şi exerciţiile propriu-zise ♦ Aplicaţia pune la dispoziţie o parte din conţinut gratuit, iar pentru partea de quiz-uri şi activităţi extracuriculare se va percepe un abonament de până în 30 de lei ♦ În momentul lansării, estimată pentru luna martie a acestui an, aplicaţia BacUp va avea conţinut pentru şapte materii: română, matematică, istorie, logică, geografie, informatică şi fizică.
Luca Onoe, student în anul al treilea la Facultatea de business din Cluj şi Rareş Zăvăleanu, elev în clasa a douăsprezecea, au construit, împreună cu o echipă de profesori şi programatori, aplicaţia mobilă BacUp, prin care îşi propun să îi ajute pe elevi să înveţe mai uşor pentru examenul de bacalaureat. Ei au centralizat materia pentru examen într-un singur loc, astfel încât elevii, atât cei din mediul urban, cât şi cei din mediul rural să aibă acces la materiale care să îi ajute să se pregătească. Aplicaţia va fi lansată în luna martie a acestui an. „Ideea a pornit şi
dintr-o nevoie personală, când am realizat că am atâtea lucruri de făcut, dar foarte puţin timp şi multe părţi din care trebuie să culeg materialele - meditaţii, şcoală, colegi, aplicaţii, site-uri web, YouTube şi aşa mai departe. Mi-am propus să centralizez, împreună cu colegul meu Rareş Zăvăleanu şi cu o echipă întreagă, toate aceste informaţii într-un singur loc. (...) Vrem să uşurăm procesul de învăţare pentru elevii care dau examenul de bacalaureat şi să le oferim acces la cât mai multe activităţi extracuriculare şi orientare în carieră”, a povestit Luca Onoe. Aplicaţia ajută tinerii să îşi găsească pasiunile, să se orienteze către o facultate în baza pasiunilor şi a lucrurilor la care se pricep. În interiorul aplicaţiei sunt înregistrate toate informaţiile, creându-se un profil al utilizatorului. În plus, cu ajutorul aplicaţiei BacUp, elevii pot găsi internshipuri în diferite domenii.
Cei doi tineri au lucrat cu programatori pentru construirea aplicaţiie şi cu câţiva profesori, care au creat fişe teoretice, materialele video şi exerciţiile propriu-zise.
„Avem un algoritm care creează un plan de învăţare individual. Elevul îşi setează câte ore doreşte să înveţe pe zi, are un test iniţial în care putem să observăm la ce nivel se află şi totul, dintr-un proces destul de impropriu, se transformă în ceva foarte personalizat şi uşor pentru el.”
Aplicaţia pune la dispoziţie o parte din conţinut gratuit, iar pentru partea de quiz-uri şi activităţi extracuriculare se va percepe un abonament de până în 30 de lei.
În momentul lansării, aplicaţia BacUp va avea conţinut pentru şapte materii: română, matematică, istorie, logică, geografie, informatică şi fizică.
Investiţia, menţionează Luca Onoe, se ridică la 150.000 de euro, iar circa 50.000 de euro a costat doar programarea efectivă a platformei. Platforma, spune tânărul, a atras un investitor privat care a venit cu finanţarea, iar numele platformei este în curs de înregistrare la OSIM, după cum spune tânărul fondator.
Compania Oz Corp Soft SRL, care va administra platforma, este deţinută de Luca Mircea Onoe (44%), Rareş Zăvăleanu (26%) şi Corneliu Pascu (30%), potrivit datelor de pe platforma termene.ro. Corneliu Pascu este fondatoru grupului Iridex.
„Sperăm să ajungem în primul an la încasări de câteva zeci de mii de euro, astfel încât să fim pe breakeven cel puţin cu programarea aplicaţiei. În primul an ne dorim să avem circa 20.000-30.000 de utilizatori”, a mai adăugat el.
Luca Onoe, Rareş Zăvăleanu şi echipa din spatele aplicaţiei BacUp vor să dezvolte proiectul şi să introducă, începând de anul viitor, şi conţinut care să ajute elevii de clasa a opta să se pregătească pentru Evaluarea Naţională.
ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă.
⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.
⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE