Afaceri de la zero

Afaceri de la zero. Monica Ichimescu, fost director de resurse umane într-o corporaţie, face pâine artizanală într-o mică fabrică din Feleacu şi speră ca în 2021 să deschidă o brutărie în stil franţuzesc

21.12.2020, 00:07 Autor: Florentina Niţu

„În cinci ani, aş vrea ca businessul Grana să ajungă la o scară mai mare, cu mai multe locaţii în Cluj, să aibă produse mai diversificate, dar aş vrea să rămână un business de familie.“

Monica Inchimescu, la bază economist, cu o experienţă de 15 ani în domeniul re­surs­elor umane, a hotărât anul trecut să renunţe la acest domeniu şi să se ocupe de producţia de pâine artizanală. Mai întâi, a făcut în propria bucătărie, pentru familie şi prieteni, iar apoi a deschis o mică unitate de producţie în localitatea Feleacu, din judeţul Cluj, cu 15.000 de euro. Visul său, însă, este ca în 2021 să deschidă o brutărie în stil franţuzesc.

„Povestea noastră este foarte simplă. Mi-a plăcut întotdeauna să bucătăresc. Pasiu­nea provine din familie, pentru că mereu am avut mâncare gătită în casă. Mama mea şi bunicile erau bune gospodine. Şi, din dorinţa de a avea o pâine bună, cu o etichetă curată, am început să fac pâine în casă. Soţul meu mi-a oferit o maşină de pâine acum 5-6 ani de Crăciun. Am început să experimentez şi mi-a plăcut“, îşi aminteşte Monica Ichimescu, fondatoarea brutăriei artizanale Grana.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania