♦ Printre clienţi se numără psihologi, medici stomatologi, arhitecţi sau avocaţi ♦ Circa 60% dintre ei sunt clienţi români şi 40% sunt clienţi din străinătate ♦ Cel mai simplu site porneşte de la 850-900 de euro, iar un site complex ajunge la 10.000 de euro în prezent.
Alexandru Stanciu şi Teodor Ferendino, doi prieteni pasionaţi de programare, au pornit anul trecut Upvision Media, un proiect antreprenorial prin care creează de la zero şi personalizează site-uri web. Până astăzi, ei au ajuns la peste 20 de clienţi, atât din România, cât şi de peste graniţe. „Upvision Media este un proiect pornit la finalul anului trecut, care îşi propune să schimbe identitatea anumitor businessuri din România, creând site-uri personalizate doar prin cod scris. Luăm clientul de la zero, de la o idee pe care o are în cap şi începem să dezvoltăm o grafică. Întrebăm clientul dacă are deja un logo, un branding şi apoi mergem spre crearea unui site. (...) Am început cu două laptopuri, conexiune la internet şi multă voinţă de lucru“, au povestit cei doi fondatori. Antreprenorii au pronit proiectul cu o investiţie care s-a ridicat la aproximativ 3.000 de lei, bani care au venit din fonduri proprii.
Primul client, îşi aminteşte Alexandru Stanciu, a venit la două luni de la deschiderea afacerii şi a fost un psiholog din Italia, Upvision Media fiind prezent şi pe piaţa internaţională încă de la început. Proiectele la care lucrează cei doi antreprenori variază de la un simplu site de prezentare până la chestiuni mai complicate, cum ar fi cele din domeniul arhitecturii, unde clienţii îşi doresc o perspectivă 360 pentru randări. „Printre clienţi se numără psihologi, medici stomatologi, arhitecţi sau avocaţi. În prezent, am depăşit 20 de clienţi. Circa 60% dintre ei sunt clienţi români şi 40% sunt clienţi din străinătate“, a punctat Teodor Ferendino.
Cei doi fondatori au găsit sprijinul necesar pentru a-şi dezvolta proiectul în Stup, hub-ul pe care Banca Transilvania l-a creat pentru a fi alături de antreprenorii aflaţi la început de drum.
Ei au aflat despre Stup din mediul online şi au decis să vină aici pentru a vedea, concret, despre ce este vorba în hub-ul BT. "Am cunoscut oameni, am găsit parteneriate şi ne-a ajutat foarte mult şi partea de workshopuri din Stup. Am luat din Stup soluţii ca semnătura electronică şi facturarea smart bill", a mai spus Teodor Ferendino.
În ceea ce priveşte durata de creare a unui site, spun antreprenorii, o lună este un termen realist pentru un site simplu de prezentare, însă pentru site-uri mai complexe sunt necesare până la patru luni. Cel mai simplu site porneşte de la 850-900 de euro, iar un site complex ajunge la 10.000 de euro în prezent.
Momentan, Alexandru Stanciu şi Teodor Ferendino lucrează remote, dar în viitor îşi propun să deschidă un birou propriu. În perioada următoare, cei doi fondatori vor lucra la dezvoltarea şi refacerea propriului site.
Proiectul Upvision Media va avea, în toamnă, un an complet de funcţionare. Cei doi antreprenori estimează că la acel moment businessul va ajunge la 10.000 de euro cifră de afaceri.
"În cinci ani de zile, văd Upvision Media cu o echipă tânără, foarte bine structurată, astfel încât noi nu ne vom mai ocupa de codat sau graphic design, ci vom avea oameni specializaţi pe fiecare parte şi ţintim o cifră de afaceri peste 1 mil. euro", a mai adăugat Alexandru Stanciu.
ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă.
⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.
⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE