♦ Businessul se concentrează pe evenimentele private precum nunţi, botezuri sau aniversări, dar a intrat şi pe segmentul corporate, unde organizează diverse ateliere pentru angajaţi sau se ocupă de cadourile oferite de companii angajaţilor şi clienţilor.
Ruxandra Sabin şi Alina Pavel au renunţat la joburile lor din corporaţie pentru a intra în antreprenoriat, preluând o agenţie de organizare a evenimentelor, Happy Family. Businessul a fost înfiinţat în 2003 şi a organizat mai multe evenimente pentru cele două antreprenoare, dar fostul proprietar a decis să vândă businessul în 2021. „În 2021, urma să organizez botezul băieţelului meu şi am apelat la persoana care s-a ocupat de toate evenimentele noastre private. Într-o discuţie, ne-a anunţat că ar vrea să vândă businessul şi atunci primul lucru pe care l-am făcut a fost să o sun pe Alina şi să îi spun să preluăm noi businessul”, spune Ruxandra Sabin.
Din postura de angajat, cele două nu ştiau ce înseamnă administrarea unui business, cât nici ce înseamnă munca din spatele organizării unui evenimente. Totuşi, flexibilitatea vieţii de antreprenor şi piaţa în care activa businessul le-au convins pe cele două să intre în această afacere. Happy Family este o agenţie de organizare de evenimente cu servicii complete.
„Plecăm de la partea de floristică, Alina se ocupă de tot ce înseamnă creaţie cu flori, dar ajungem să avem înglobate în oferta noastră cam toate serviciile noastre de care ar avea cineva nevoie pentru a organiza evenimente, partea de papetărie, instalaţii florale, mesele invitaţilor, foto corner, candy bar, cheese bar, torturi”, adaugă Ruxandra Sabin. În momentul în care cele două antreprenoarea au preluat businessul, acestea au investit circa 50.000 euro, însă Ruxandra Sabin spune că investeşte anual cam aceeaşi sumă pentru că este nevoie constant de îmbunătăţiri pentru decoruri şi partea logistică.
Businessul se concentrează pe evenimentele private precum nunţi, botezuri sau aniversări, multe dintre ele fiind concentrate în perioada verii. Pentru a elimina factorul de sezonalitate, antreprenoarele au început să extindă ofertă şi pentru segmentul de corporate, unde organizează diverse ateliere pentru angajaţi sau se ocupă de cadourile oferite de companii angajaţilor şi clienţilor.
Anul trecut, businessul a organizat circa 165 de evenimente, iar pentru anul acesta este estimată o creştere a acestora cu 20-30%, un procent similar este aşteptat şi pentru creşterea veniturilor. Anul trecut, businessul a avut venituri de circa 100.000 euro. Echipa Happy Family este formată din cele două antreprenoare şi încă trei angajaţi, însă în perioadele aglomerate, echipa ajunge şi la 20 de persoane, restul fiind colaboratori.
Ruxandra Sabin îşi doreşte ca businessul să se dezvolte mai multe pe segmentul de corporate, dar şi să organizeze evneimente în străinătate în ţări precum Franţa, Italia sau Grecia.
ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă.
⇒ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.
⇒ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE