Afaceri de la zero

Artileria din Ghencea bate sa dezumfle cauciucurile Rocarului

25.08.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu

Sezonul trecut, Rocar - Steaua putea fi considerat derby doar prin prisma a ceea ce se intelege strict din traducerea cuvantului. Adica un meci intre doua echipe din acelasi oras.

Astazi, in schimb, e mai mult decat atat. Avem de-a face cu doua echipe care domina acest debut de campionat, conduse de doi tehnicieni pe care toata lumea-i considera stelisti din cap pana-n picioare, iar in calcul trebuie luata si istoria ultimei confruntari dintre Rocar si Steaua, una care s-a lasat cu scandal.

Suntem, deci, nici mai mult nici mai putin decat in fata capului de afis al etapei a patra in Divizia A Ursus. Steaua se prezinta maine in Drumul Gazarului din postura liderului, Rocar cu ambitia echipei care a avut tupeul sa strice linistea Giulestiului. M

ilitarii iau cat se poate de in serios meciul, Vladoiu declarand ca "i-am vazut cum au batut Rapidul si pot sa spun ca m-au impresionat. Multi au fost dati afara de cluburile mari si au acum ambitia sa demonstreze ca nu meritau sa fie tratati asa. De asemenea, cred eu ca-i monteaza inclusiv faptul ca joaca cu liderul".

Mai putin circumspect decat Jean, Danciulescu i-a provocat pe fabricantii de autobuze transmitandu-le ca, "daca se simt mai tari, s-o dovedeasca si contra noastra. Se va vedea pe teren care-i mai bun".

Antrenorul Victor Piturca are si el destule motive pentru a-si tine elevii permanent in joc de glezne. Dincolo de faptul ca nu vrea sa puna catusi de putin in pericol obiectivul clubului pentru sezonul in curs ("ma gandesc tot timpul la titlu"), Piti are ambitia, specifica oltenilor, de a-i demonstra lui ?iti Dumitriu ca stie cel putin la fel de bine ca el sa faca din Steaua o formatie redutabila.

Dumitriu a lucrat in Ghencea trei ani la rand ca "principal", timp in care a dus echipa, de tot atatea ori, in Liga Campionilor. Acum, la Rocar, a reusit sa transforme o mana de presupusi ratati intr-un mecanism care functioneaza ceas, si nu vede de ce nu i-ar incurca socotelile omologului de pe banca adversa, la fel cum a procedat etapa trecuta si cu Anghel Iordanescu, mentorul sau.

Ajuns la a treia reprezentatie, Rocar - Steaua incita si datorita celor petrecute in Drumul Gazarului spre finalul sezonului trecut.

Atunci, dupa cateva decizii pro-Rocar ale arbitrului Constantin Zotta, Piturca si-a scos elevii de pe teren si era cat pe ce ca partida sa se incheie inainte de termen. Trimisi inapoi pe gazon de presedintele clubului, Viorel Paunescu, militarii au castigat in cele din urma cu 2-1, dar numai ca urmare a ajutorului oferit de arbitru, probabil in compensatie pentru greselile din prima parte.

Meciul din Berceni (17.00, PRO TV) este unul dintre cele patru ale etapei programat maine, cand se mai disputa Petrolul - Gaz Metan, Gloria - FC National si Foresta - Astra. Astazi se joaca FCM Bacau - FC Arges (17.00, Romania 1), iar duminica au loc partidele Ceahlaul - "U" Craiova, FC Brasov - Rapid (17. 00, Romania 1) si Dinamo - Otelul (21.30, PRO TV).


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania