• Leu / EUR4.7340
  • Leu / GBP5.3251
  • Leu / USD4.2803
Afaceri de la zero

Business cu atracţie. Un fost voleibalist face afaceri de 350.000 de euro anual din producţia de magneţi

24 mar 2014 Autor: Pro Sport

În ediţia de mâine a săptămânalului ProSport, distribuit exclusiv cu Ziarul Financiar, puteţi citi povestea de business a unui fost jucător de volei, patron la o firmă producătoare de suveniruri magnetice pentru nunţi şi evenimente corporatiste care are o cifră de afaceri de 350.000 de euro pe an.

Cristian Brânză are 25 de ani şi, până în 2011, a jucat volei la Steaua şi Tomis Constanţa. Acum, el conduce o firmă cu 6 angajaţi (5 foşti voleibalişti şi un rugbist) şi 60 de colaboratori, care are proiecte în şase oraşe importante din România: Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi şi Constanţa.

“Cei care vin la evenimentele la care suntem noi prezenţi nu mai au nevoie de un album foto. Le dăm magneţii chiar în acea seară. Facem pozele apoi postăm produsele pe un panou. Calitatea imaginii este impecabilă. Prima reacţie e de genul: <<Mamă, ce tare, de unde a apărut magnetul ăsta?>>”, spune Brânză. Firma sa, Momentos, acoperă 4-5 evenimente pe lună şi produce 1.000-1.500 de magneţi la fiecare dintre acţiuni: “Cei de la Cosmote au realizat peste 60 de evenimente cu noi. Angajaţii lor au pe frigider poze de la toate conferinţele”.

Fostul sportiv a intrat în afaceri cu o investiţie iniţială de 20.000 de euro. Ideea i-a venit după o cercetare pe Internet: “M-am inspirat din America şi Israel unde sunt câte 15-16 companii specializate pe aşa ceva. În Europa, nu am văzut. Vreau să îmi dezvolt afacerea şi în Spania şi Austria”.

 

 

 

 

O campanie Ziarul Financiar și Banca Transilvania