Afaceri de la zero

Cafea si ziare la CafA© Einstein

24.01.2003, 00:00 Autor: Raluca Badea

Cum discutiile de afaceri sunt de cele mai multe ori stimulate de o cafea buna, Ziarul Financiar si-a propus sa va prezinte, in fiecare vineri, cafenelele din Bucuresti unde o ceasca de cappuccino sau un espresso trezesc la viata tranzactiile.
E lucru bine stiut ca in zona Dorobanti se gasesc o sumedenie de sedii de firme si birouri. Prin urmare, e o zona "propice" pentru cafenele, dupa cum o dovedeste si aglomeratia constanta cu care sunt binecuvA„sntate aceste localuri.
Cu toate acestea, bautorii de cafea nu se prea (mai) inghesuie la CafA© Einstein, odinioara o destinatie populara printre oamenii de afaceri, dar care in ultima vreme este preferata mai ales de trecatorii care se opresc la o ceasca de cafea si un ziar.
Desi amplasamentul este mai mult decA„st strategic, cafeneaua sufera din pricina decorului. Geamurile de la CafA© Einstein sunt intr-adevar fumurii, dar s-a produs probabil o inversare involuntara, pentru ca trecatorii vad foarte bine inauntrul cafenelei, in vreme ce clientii nu vad mai nimic din peisajul urban. Si cum majoritatea meselor sunt asezate lA„snga fereastra, va sfatuim sa faceti apel la acel dram de exhibitionism despre care se spune ca se regaseste in noi toti.
Interiorul este placut decorat cu fotografii si reproduceri dupa afisele unor filme clasice. Incercati totusi sa faceti abstractie de cele doua flori artificiale de mari dimensiuni, fixate artistic de un stA„slp interior cu ajutorul unei bucati sanatoase de banda adeziva.
Daca intrati la Einstein cu gA„sndul de a purta o discutie serioasa cu partenerul de afaceri, nu veti avea surprize neplacute, pentru ca muzica in surdina si personalul prompt nu va vor strica planurile, dimpotriva.
Pregatiti-va sa platiti intre 85 si 95.000 de lei pentru o ceasca de cafea. Un cappuccino costa 85.000 de lei, dar nu putem spune ca are o aroma nemaipomenita sau un gust deosebit. Mai puteti alege espresso, cafea clasica, ciocolata calda, cafA© Grande Madame (cu lichior), Irish Coffee, cafA© Je T'Aime (cu rom) sau Kirsch Manhattan (cafea, ciocolata, rachiu si frisca).
In cazul in care va e foame, se gasesc aici si placinte (cu brA„snza, carne, broccoli sau brA„snza cu ciuperci pentru 30-31.000 lei), dar asteptati-va la niste pateuri ceva mai mari, nu la o placinta "adevarata".
Un ceai costa intre 65.000 si 70.000 de lei, o Coca-Cola este 60.000, iar o sticla de Schweppes costa 85.000 de lei.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania