Afaceri de la zero

Hagi intra in bibliotecile lumii

31.05.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Datorita abnegatiei cu care Grigore Cartianu, ziarist la Prosport, s-a aplecat asupra vietii si carierei celui mai important fotbalist pe care l-a dat Romania, Gheorghe Hagi, literatura sportiva, cu precadere cea dedicata sportului rege, s-a imbogatit cu o noua lucrare de exceptie. Lansarea oficiala a volumului "Hagi", coeditat de ProSport si Editura Fundatiei Pro va avea loc astazi la orele 12.00, la Sala Dalles- Bd. Balcescu nr.18, sector 1,Bucuresti. Cartea numara nu mai putin de 450 de pagini, dintre care 16 pagini color continand fotografii reprezentative din viata celui mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi.

De-a lungul celor peste patru sute de pagini, cititorii vor fi captivati de avalansa de informatii, de numeroasele amanunte de culise din copilaria si adolescenta genialului fotbalist, intamplari care mai de care mai picante, toate legate de firul nevazut al unui formidabil destin.

Autorul nu lasa nici un aspect la voia intamplarii, reusind cu abilitate sa scoata la suprafata detalii pe care Hagi, un veritabil aisberg atunci cand este vorba de intimitatea sa si a familiei sale, le-a protejat cu grija mai bine de un deceniu.

Firul povestii ne poarta pe la Sacele, Constanta, Craiova, Bucuresti, Madrid, Brescia, Barcelona si Istanbul, pe itinerariul pe care acest rege si sultan al fotbalului romanesc l-a parcurs in cele doua decenii de cariera. Tirajul redus, doar 40.000 de exmplare, si pretul atragator, 50.000 de lei pentru cele 450 de pagini, credem ca sunt doar doua elemente care vor face pe iubitorul de sport sa nu ocoleasca astazi, in jurul pranzului, zona Salii Dalles.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania