Afaceri de la zero

In cinci minute stralucirea Astrei a facut sa paleasca Steaua din Ghencea

16.10.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Hotarat lucru, celor doua echipe ploiestene a inceput sa le priasca aerul Capitalei. Dupa ce in urma cu doua saptamani, Petrolul a declansat un adevarat cutremur in atefan cel Mare, invingand pe Dinamo cu 3-2, sambata seara, Astra a ingenunchiat liderul de pana atunci, Steaua, chiar in fieful acestuia.

Dupa partida multi spectatori se intrebau cum se poate ca, in absenta lui Vladoiu si Belodedidici, jucatorii emblematici ai clubului, Steaua sa devina o echipa de pluton, la fel ca adversara sa din acest meci.

In vreme ce prahovenii, ale caror conturi bancare raman blocate pana la revenirea pe zero a contorului la adevar, au tras ca la galerie pentru victorie, stelistii Miu, Baciu, Falemi, Bordeanu, Danciulescu si Ciocoiu s-au complacut intr-un dolce farniente pe intreaga durata a jocului.

"Corectia pe care ne-a aplicat-o Astra trebui sa ne aduca foarte rapid cu picioarele pe pamant", opina dupa joc secundul Fane Iovan. Succesul formatiei prahovene, unul pe deplin meritat, a fost recunoscut si de pricipalul Victor Piturca: "Ne-am prezentat sub asteptari la acest joc.

Dupa un parcurs foarte bun este greu sa digeri ultimele doua infrangeri. Ne asteapta un drum dificil in continuare si de aceea trebuie sa muncim mai mult pentru a ne reabilita in ochii suporterilor.

Ce-i drept, au contat mult absentele lui Vladoiu si a lui Trica, insa aceasta nu constituie o scuza pentru infrangere. Asta-seara adversarul a fost mai bun si a meritat victoria".

Paradoxal, desi a avut trei atacanti de meserie, Steaua nu a marcat decat un gol (Cl. Raducanu, '22, din 11 m), in vreme ce Astra, cu doar un varf, Mihalache, a punctat de trei ori (Ilyes, '29, L. Dobre, '61 si Petroesc, '65), consfintind cea mai mare surpriza de pana acum a campionatului.

O surpriza de care a profitat Universitatea Craiova, autoarea egalului de 1-1 la Galati, intr-o partida cu Otelul pe care, la sfarsitul ei, o parte a spectatorilor au caracterizat-o drept "strategica", injurandu-si ca la usa cortului favoritii.

O partida de infarct s-a disputat ieri la Piatra Neamt, unde Ceahlaul lui Halagian a facut o adevarata cursa contracronometru pentru a termina la egalitate, 3-3, cu Dinamo. Bucurestenii au condus la pauza cu 2-0 (Niculae, '24 si Bolohan, '34).

Apoi, jocul s-a "aprins", nemtenii reducand din diferenta prin Axinia ('58 din 11 m). In minutul 79, cand Mihali a marcat pentru 3-1, se parea ca Dinamo va castiga.

N-a fost sa fie pentru ca Mihai Ionescu ('85) si Cozma ('87) au marcat pentru un incredibil 3-3, rezultat care l-a facut pe Cornel Dinu, antrenorul dinamovistilor, sa acuze vehemnt arbitrajul constanteanului Constantin Fratila: "La Piatra Neamt nu e Kosovo. Acolo trag si unii si altii!

Aici au tras doar gazdele sub obladuirea unui arbitraj total favorabil! Acest lucru trebuie sa dea de gandit factorilor responsabili, fiindca trebuie incurajati cei care joaca fotbal nu cei care mizeaza pe antijoc.

Jucatorilor mei le multumesc pentru inteligenta, spiritul de sacrificiu si unitatea de care au dat dovada. Sper sa fie un nou inceput pentru Dinamo!".

Iata si celelalte rezultate ale etapei a 9-a: Otelul - U. Craiova 1-1 (1-0) Tofan '22 / D.Rednic '59; Petrolul - Rocar 1-1 (0-0) Costescu '65 / Ursu '58; FCM Bac_u - FC Bra_ov 1-1 (1-1) B_doi '27 / Vascko '17; FC Arge_ - Gloria 1-1 (1-0) Ghind_ '5 / Costin '57; Gaz Metan - Foresta 1-1 (0-1) Lungu '84 / Botan '28.


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania