Afaceri de la zero

Un campion olimpic a ajuns in puscarie

16.08.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Alexandr Tihonov, fost cvadruplu campion olimpic de biatlon, se afla retinut de autoritatile ruse sub invinuirea de tentativa de asasinat, fapt confirmat zilele trecute de surse apropiate Tribunalului din Moscova.

Alaturi de el se mai afla arestate alte patru persoane suspectate de a fi pus la cale asasinarea guvernatorului regiunii Kemerovo, Aman Tulayev.

Printre complicii retinuti la Novosibirrk de catre serviciile secrete ruse care au dejucat tentativa de asasinat se numara si Victor Tihonov fratele lui Aleksandr.

Potrivit stirii aparute in ziarul Komersant, asasinul ar fi primit in avans 300.000 de dolari urmand ca restul de 400.000 de dolari sa fie incasati dupa lichidarea

lui Tulayev. Intervievat de presa locala, guvernatorul a precizat ca "am aflat ca este vorba despre niste ucigasi platiti de un influent grup industrialo-financiar din Kemerovo."

Autoritatile moscovite vor incepe cat de curand anchetarea lui Aleksandr tihonov pentru a determina cu exactitate care a fost rolul sau in aceasta tentativa de asasinat.

Declarat "cel mai bun biatlonist al secolului XX", Tihonov si-a incheiat cariera sportiva in 1982, dupa ce a cucerit 19 titluri de campion al URSS, 13 titluri mondiale si 4 titluri olimpice. Din 1990 incoace a devenit un prosper om de afaceri care s-a implicat si in viata politica.

In timpul campaniei prezidentiale din 1996, Tihonov a participat la campania presedintelui Boris Eltan iar in 1999 s-a inscris in cursa pentru postul de guvernator al regiunii Moscova.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania