Afaceri de la zero

Vinul de Porto le-a picat greu stelistilor

01.08.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Steaua si-a incheiat duminica seara periplul european al acestei veri cu o infrangere: 0-2 (0-1) cu Boavista in ultimul act al "Cupei Orasului Porto", patrulater pe care l-a inceput printr-un 3-0 administrat sambata formatiei braziliene Portuguesa. La finele primei aparitii pe stadionul "Bessa", antrenorul Victor Piturca promitea publicului portughez spectacol in finala si "cel mai bun sa castige".

A fost intr-adevar spectacol, dupa cum au subliniat inclusiv ziarele portugheze aparute ieri, dar mai mult din partea fostei echipe a lui Ioan Timofte decat a Stelei, care s-a vazut abia in repriza secunda, cand a irosit si o mare ocazie de egalare prin Belodedici (61). In prima lui parte, jocul a avut sens unic, spre poarta bravului Martin Tudor, care pare sa fi castigat inca de pe acum duelul cu Tibi Lung pentru titularizare.

Paradele lui au fost remarcate inclusiv de cotidianul lusitan O Jogo, care l-a nominalizat intre cei mai buni trei jucatori ai bucurestenilor, alaturi de Miu si Belodedici. Ultimii doi au dus greul apararii, literalmente bombardata in primele 45 de minute, incheiata cu 1-0 (Pedro Santos '7), lui Miu putandu-i-se imputa doar faza care a dus la marcarea celui de-al doilea gol (68). Atunci i-a fost de ajuns o secunda de neatentie si Silva, omul sau, a bagat-o in ate.

La conferinta de presa ce a urmat meciului, comentat pentru postul de televiziune SporTV (codat) de Ioan Timofte, Victor Piturca a recunoscut, fair-play, ca Boavista a meritat victoria.

Piti a explicat diferenta de radament dintre cele doua combatante prin aceea ca Steaua a avut doar 24 de ore de odihna inaintea finalei, in vreme ce adversarul a beneficiat de un interval de timp dublu. Ca o concluzie, antrenorul militarilor a apreciat turneul drept unul extrem de profitabil pentru ros-albastri: "ne-am verificat fortele in compania a doua formatii puternice si jucatorii au acum mai multa experienta internationala".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania