Analiză

20 mil. euro au cheltuit romanii pentru vacantele de Revelion

Autor: Pro TV

04.01.2012, 20:49 138

Aproape 20 de milioane de euro, cam atat au cheltuit romanii pentru vacantele de Revelion. Suma e mai mica fata de anul trecut, pentru ca multi au renuntat sa mai plece de Anul Nou, sau si-au redus bugetele de calatorie.

Exista si o a treia categorie, tot mai numeroasa, a celor care-si programeaza concediul dupa sarbatori. Platesc la jumatate de pret si e mai putin aglomerat.
Relaxare totala printre niste romani fericiti, care s-au imbarcat in cursa de Dubai. Si-au petrecut sarbatorile cu rudele, iar acum sunt nerabdatori sa plece in vacanta, mai ales ca-n Emirate a inceput Festivalul de Shopping si reducerile din malluri ajung la 70%. In plus si calatoria e la jumatate de pret: de la 700 la 400 de euro un sejur de 3 stele.

La fel de nerabdatori par si ceilalti turisti. Un domn a tintit partiile din Elvetia. O doamna, in schimb, are banii pregatiti pentru magazinele din Londra. Iar o familie cauta bronzul in Thailanda.

Intr-un cuvant, vorbim despre o categorie tot mai mare de turisti, care prefera sa calatoreasca atunci cand altii sunt la serviciu. 15% dintre romani pleaca in vacanta de iarna in extrasezon.

Sursa video: www.stirileprotv.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO