Analiză

Acţiunile de pe bursă au marcat creşteri de până la 30% în aprilie

Acţiunile de pe bursă au marcat creşteri de până la...

Autor: Adrian Cojocar

02.05.2014, 00:08 454

Luna aprilie a adus creşteri importante pentru acţiunile de dividend, dar a revenit şi apetitul investitorilor pentru titluri riscante, în timp ce acţiunile SIF-urilor, care au dezamăgit investitorii pentru că au tăiat dividendul, au înregistrat corecţii majore.

Titlurile companiilor care oferă dividende consistente s-au aflat în prim - planul in­ves­titorilor luna trecută, in­te­resul ridicat urcând co­taţiile acestora cu până la 27%.

Spre exemplu, acţiunile Trans­elec­trica, care va plăti în acest an dividende de 5,5 ori mai mari ca anul precedent, au urcat pe bursă în aprilie cu 11%, iar cele ale producătorului de profiluri din alu­miniu Alumi Rom Industry (ALU), care a luat investitorii prin surprindere acor­dând dividende record pentru prima dată în ultimii ani, s-au apreciat cu 27%.

Titlurile companiilor deţinute de omul de afaceri Gheorghe Călburean, Dafora Mediaş (DAFR) şi Condmag Braşov (COMI), s-au aflat în topul creş­te­rilor de luna trecută, cu aprecieri de 30% şi respectiv 24%, rulajele fiind destul de scăzute însă, de 1,3 mil. lei şi 0,77 mil. lei. Aceste titluri au revenit după o corecţie puternică în lunile ante­rioare, investitorii mizând pe proiecţiile de bugete din acest an, care indică o re­venire pe profit după pierderi semni­fica­tive anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO