Analiză

Analiză ZF: Coca-Cola, Nestlé şi Pepsi (QAB), cei mai mari importatori din industria alimentară şi a băuturilor. Nestlé închide în mai fabrica de napolitane Joe şi produse de cafea din Timişoara şi rămâne astfel fără producţie în România

Analiză ZF: Coca-Cola, Nestlé şi Pepsi (QAB), cei mai...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.04.2019, 07:00 595

Şaisprezece companii producătoare de alimente şi băuturi sunt prezente în top 500 importatori în 2018 faţă de doar zece producători în top 500 exportatori, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la INS.

Coca-Cola HBC România, cel mai mare îmbuteliator de băuturi răcoritoare, dar şi cel mai mare exportator de astfel de produse, a fost în 2018 cel mai mare importator din categoria de băuturi şi alimente. Îmbuteliatorul Coca-Cola, Fanta şi Sprite conduce un clasament unde majoritatea companiilor sunt lideri în domeniile în care activează sau cel puţin în top cinci. Prezenţa celor mai mari producători de alimente şi băuturi vine ca urmare a faptului că mulţi au în portofoliu produse care nu sunt fabricate local, dar şi că materia primă lipseşte în multe cazuri în România.

Nestlé, care deţine o fabrică de napolitane şi cafea în Timişoara, dar pe care o va închide în mai, are în portofoliu atât mărci precum Joe şi Nescafe 3 în1  produse pe plan local, cât şi alte produse importante precum alte băuturi sub brandul Nescafe, dar şi dulciuri (Kit Kat, Lion, After Eight, Smarties), produse culinare (Maggi), hrană pentru copii etc.

Compania este al doilea mare importator din industria alimentară în 2018, iar după închiderea fabricii de lm1Haelaa Timişoara valorile ar putea creşte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO