♦ Cea mai mare lipsă se resimte pentru posturile de muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, pentru care au fost aduşi 1993 de oameni de la începutul anului – cei mai mulţi din Turcia, dar şi din India, Bangladesh, Republica Moldova şi Nepal.
PuŢin peste 7.000 de străini au venit să lucreze în construcţii în România în primele zece luni ale anului 2021, în uşoară scădere faţă de anul anterior, când, în primele nouă luni, peste 7.300 de muncitori de peste graniţe veniseră în România cu acelaşi scop. Totuşi, în 2019 de pildă, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie, fuseseră emise sub 2.000 de astfel de avize de angajare pentru cetăţeni străini în construcţii, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Imigrări.
Cea mai mare lipsă se resimte pentru posturile de muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, pentru care au fost aduşi 1993 de oameni de la începutul anului – cei mai mulţi din Turcia, dar şi din India, Bangladesh, Republica Moldova şi Nepal.
Cererea a fost mare şi pentru muncitorii necalificaţi la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii, fiind angajaţi 1.020 de cetăţeni străini. Zidar rosar-tencuitor, fierar betonist, dulgher, lăcătuş mecanic, zugrav sunt alte funcţii pentru care au fost aduse câteva sute de persoane din străinătate pentru a acoperi deficitul.