Analiză

ANALIZĂ ZF. În pofida celei mai dificile perioade pentru industria hotelieră, investitorii pariază zeci de milioane de euro pe acest sector: Cele mai bune perioade pentru investiţii sunt cele de criză, însă multe dintre proiecte au fost începute înainte de criză

ANALIZĂ ZF. În pofida celei mai dificile perioade...

Autor: Miruna Diaconu

29.08.2021, 11:10 1087

De la începutul pandemiei şi până în prezent au fost fie deschise, fie anunţate proiecte de dezvoltare sau renovare a unor hoteluri ale căror investiţii ajungeau la zeci de milioane de euro În ultimul an şi jumătate, circa 27 de proiecte în piaţa hotelieră au fost fie finalizate, fie anunţate pentru anii următori.

Industria hotelieră locală a trecut în ultimul an şi jumătate prin cea mai dificilă criză a sa, însă, cu toate acestea, a putut fi observată o efervescenţă în această piaţă. Multe hoteluri au fost deschise sau au fost anunţate planurile de investiţii pentru anii următori. Circa 27 de proiecte în piaţa hotelieră au fost finalizate sau anunţate a fi gata pentru anii următori.

Pandemia şi-a lăsat puternic amprenta asupra industriei hoteliere, care nu a putut funcţiona la capacităţi maxime, dar şi cererea din partea turiştilor a fost foarte mică. În pofida acestui lucru, interesul investitorilor pentru acest sector economic nu a scăzut, iar multe dintre proiectele anunţate în anii anteriori pentru 2020-2021 nu au fost amânate, ci finalizate. Cum se explică acest lucru?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO