Analiză

Bolile de care suferă românii: respiratorii, digestive, musculare

Bolile de care suferă românii: respiratorii, digestive, musculare
28.12.2011, 00:00 538

Bolile aparatului respirator, cum sunt virozele, sunt cele mai frecvente afecţiuni ale românilor relevă datele din Anuarul Statistic al României, care au luat în calcul cazurile noi de îmbolnăviri raportate de medicii de familie. Astfel, în 2010 medicii de familie au raportat aproape 7.000 de cazuri noi de afecţiuni respiratorii, nivel în scădere uşoară comparativ cu anii precedenţi.

Românii mai suferă şi de boli ale aparatului digestiv şi ale aparatului muscular.

Pe de altă parte, din punctul de vedere al medicamentelor vândute, pastilele pentru boli ale inimii se află pe primul loc, cu un rulaj de 1,7 mld. lei (400 mil. euro) în 2010, urmate de medicamentele pentru cancer (1,6 mld. lei - 385 mil. euro). Medicamente pentru inimă au avut în 2010 o creştere a vânzările de aproape 20% comparativ cu 2009.

Totodată şi banii pe care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) îi are la dispoziţie pentru a finanţa sistemul de sănătate au crescut în ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO