Analiză

Cât mănâncă românii de Paşte: 50 milioane de ouă, 3 milioane de miei şi 7,5 milioane de cozonaci

Cât mănâncă românii de Paşte: 50 milioane de ouă, 3 milioane de miei şi 7,5 milioane de cozonaci

Autor: Simona SIMIONESCU

23.04.2011, 12:34 52

Aproximativ 40-50 milioane de ouă, în jur de 3 milioane de mieişi circa 7,5 milioane de cozonaci vor cumpăra românii cu ocaziaPaştelui, au declarat pentru Gândul reprezentanţii asociaţiilor de profil.La aceste cantităţi se mai adaugă ouăle şi mieii din gospodăriileindividuale, dar şi cozonacii pregătiţi de gospodine, cantităţigreu de estimat.

Luna aceasta, crescătorii de păsări au vândut 150 milioane deouă, faţă de 100-110 milioane de ouă, într-o lună obişnuită."Diferenţa de 40-50 milioane de ouă reprezintă cererea pentruperioada Paştelui. La această cantitate se adaugă ouăle dingospodării, sursă importantă de consum în mediul rural", a declaratpentru gândul Ilie Van, preşedintele Uniunii Naţionale aCrescătorilor de Păsări din România (UNCPR).

Ţinând cont de faptul că doar o treime dintre români cumpără ouăpentru Paşte, potrivit unui studiu recent realizat de InstitutulRomân pentru Evaluare şi Strategie (IRES), rezultă un consum mediude şapte ouă pe cap de locuitor. Mai bine de jumătate dintrerespondenţi au declarat însă că îşi procură ouăle din propriilegospodării. Despre cât mănâncă românii dePaşte citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO