Analiză

Centrul Vechi al Capitalei pune la bătaie 4.000 de locuri în cluburi şi restaurante pentru noaptea de Revelion. Vedeţi aici cine organizează petreceri şi la ce preţuri

Centrul Vechi al Capitalei pune la bătaie 4.000 de locuri în cluburi şi restaurante pentru noaptea de Revelion. Vedeţi aici cine organizează petreceri şi la ce preţuri

Autor: Cristina Stoian

21.11.2010, 16:53 6718

Proprietarii restaurantelor şi cafenelelor au reuşit pesfârşitul acestui an să şteargă mitul conform căruia CentruluiVechi este profitabil doar în zilele de vară.

Vremea bună, dar şi câteva zeci de mii de euro investite însisteme externe de încălzire şi acoperitori au ţinut terasele plinepână cel puţin la jumătatea acestei luni. Rezultatele "pesteaşteptări", după cum spun oamenii de afaceri, dau undă verdepregătirilor pentru sărbătorile de iarnă, cu centrul de greutatatepe noaptea dintre ani.

"Începând din toamnă, când s-au terminat concediile, oamenii aufost concentraţi în Bucureşti, iar asta s-a simţit în vânzări,întrucât şi barurile şi terasele au fost pline. Am cerut primărieisă prelungească termenul pentru menţinerea teraselor, iar acumlucrăm la pachetele de Revelion", declară Daniel Mischie,directorul de dezvoltare a grupului City Grill.

Deschis la shaorma

Dacă anul trecut proprietarii grupului au organizat petrecereade Anul Nou doar în restaurantele Caru' cu Bere şi City Grill înzona Centrului Vechi, anul acesta extind oferta cu diferitetematici şi în pub-ul Cantina Sport Bar şi păstrează deschisăshaormeria Bundetot. Încasările estimate pentru o singură noapte seridică la 80.000 de euro.

"La începutul lui noiembrie am creionat diferite tipuri deoferte pentru cele patru unităţi. Menţinem aceleaşi preţuri de anultrecut, în condiţiile în care moneda euro este mai scumpă, TVA acrescut, preferând să ne diminuăm marja, dar să avem toaterestaurantele pline", completează Dragoş Petrescu, proprietarulgrupului, care organizează petrecerea de Revelion şi în alteunităţi din Bucureşti, City Grill Primăverii, Buongiorno şi HanuBerarilor.

Cu mâncare românească la City Grill, franţuzească la Caru' cuBere şi mediteraneană la Buongiorno, compania anunţă deja un gradde ocupare de 28%, "procentaj mai bun decât anul trecut". ÎnCentrul Vechi al Capitalei, Petrescu pune la dispoziţie 770 delocuri, cele mai scumpe fiind cele la Caru' cu Bere- 500 de lei depersoană şi 450 de lei "pentru cei care vor achita avansul până lajumătatea lui noiembrie".

Dacă anul trecut numărai pe degete cluburile şi barurile careaveau uşile deschise în noaptea de 31 decembrie, anul acestanumărul lor trece de 20, iar câteva anunţă chiar intrare liberă,singura diferenţă fiind programul prelungit.

Puburile şi cluburile deschise în ultimii doi ani în zonaistorică a Capitalei, cum ar fi St.Patrick, Vintage Pub, Bordello'ssau Arcade Café au prins curaj întrucât au deja clienţi fideli şiînaintează preţuri cuprinse între 60 şi 80 de euro. Restaurantelepun pe flyerele promoţionale ataşate la meniul de la mese ofertecare trec de 100 de euro, în timp ce noii veniţi, Dirty Harris,Unique, Hatters sau Scarlett Pub încă mai aşteaptă clienţi "să seintereseze" pentru a putea spune sigur care va fi tariful deintrare. Cert este însă că toată lumea va avea şampanie şiartificii. În rest, fiecare petrecere cu surprizele ei.

Rock anii '80

Actorul Mugur Mihăescu, care deţine pub-ul irlandez St. Patrickpe strada Smârdan a decis care va fi planul de bătaie pentruRevelion, afişele de promovare fiind menite să atragă iubitorii demuzică rock a anilor '80. "Decorul şi atmosfera vor fi legate deaceastă temă. Vom avea open-bar, iar pentru mâncare, o selecţie dinmeniul nostru pe platouri de două persoane. Pentru aceastăpetrecere avem disponibile 80 de locuri, iar pachetul se ridică la360 de lei (86 euro). Încasările vor fi duble faţă de cea maiaglomerată seară din an, cum este cea de sâmbătă", anunţă MugurelOprea, managerul pub-ului. La un calcul simplu, încasările ajung la28.800 de lei (6.800 de euro). Anul trecut, compania a cerut 290 delei (69 de euro) fiecărei persoane care a ales să petreacă înSt.Patrick, iar gradul de ocupare de 100% a fost atins încă de la 1decembrie.

Aglomeraţie pe Smârdan

Strada Smârdan va fi cea mai aglomerată de Revelion. St. Patrickîşi dispută clienţii cu alte şase unităţi.

Freddo, cea mai mare terasă acoperită din Centrul Vechi,deschisă anul acesta de familia Cernahoschi, proprietara cafeneleiArcade Café, va aprinde candelabrul creat din sticle de bere, careacoperă partea centrală a barului, pentru 140 de persoane, iarveniturile estimate ajung la 8.700 de euro.

La câţiva metri distanţă, Arcade Café deschide 150 de locuri,pentru aceeaşi sumă de 260 de lei (60 de euro). "Nu am putut ridicapreţurile pentru că efectele crizei financiare nu au trecut. Înplus, trebuie să rămânem la preţurile zonei, pentru că altfelriscăm să pierdem clienţi. În decembrie vom începe să facemrezervările, să luăm avansul", spune Andreea Bot, managerulcafenelei.

Pe partea cealaltă, Brauhaus, cunoscutul club de karaoke cuheliu a pregătit 200 de locuri, pentru 249 lei (60 euro) fiecare,iar Vintage Pub, care este administrat de Remus Nica, inaugureazăspecial subsolul pentru a organiza spectacole cu muzică live,dublând astfel capacitatea pubului. Pub-urile mici anunţă că vorface petreceri private pentru grupuri de 15-20 de persoane.

Cele mai multe locuri sunt însă oferite de cluburi. Doar grupulEl Comandante- El Dictador- Obey a anunţat 1.400 de locuri pentrunoaptea de Revelion, cu un tarif de intrare de 100 de lei, careinclude catering şi şampanie.

Zeci de mii de bucureşteni petrec noaptea dintre ani aproape dekilometrul zero al Capitalei

Cine organizează petreceri de Revelion

Freddo
Preţ: 260 lei/persoană
Locuri: 140
Încasări estimate: 36.400 lei
(8.700 euro)
Brauhaus
Preţ: 249 lei/persoană
Locuri: 200
Încasări estimate: 49.800 lei
(11.860 euro)
Arcade Cafe
Preţ: 260 lei/persoană
Locuri: 150
Încasări estimate: 39.000 lei
(9.300 euro)
La Historia
Preţ: 250 lei/persoană
Locuri: 100
Încasări estimate: 25.000 lei
(6.000 euro)
El Comandante, El Dictador, Obey
Preţ: 100 lei/persoană
Locuri: 1.400
Încasări estimate: 140.000 lei
(33.340 euro)
Vintage Pub
Preţ: 200 lei/persoană
Locuri: 200
Încasări estimate: 40.000 lei
(9.500)
Unique Bistro
Preţ: 210 lei/persoană
Locuri: 100
Încasări estimate: 21.000 lei
(5.000 euro)
Bordello's (la masă)
Preţ: 300 lei/persoană
Locuri: 100
Încasări estimate: 30.000 lei
(7.200 euro)
Bordello's (la bar)
Preţ: 200 lei/persoană
Locuri: 10
Încasări estimate: 2.000 lei
(500 euro)
Caru' cu Bere
Preţ: 500 lei/persoană
Locuri: 480
Încasări estimate: 240.000 lei
(57.150 euro)
City Grill
Preţ: 290 lei/persoană
Locuri: 170
Încasări estimate: 49.300 lei
(11.700 euro)
Cantina
Preţ: 290 lei/persoană
Locuri: 120
Încasări estimate: 34.800
(8.200 euro)
Bundetot
Pret: 10 lei
Locuri: 1.200
Încasări estimate: 12.000 lei
(3.000 de euro)
St Patrick's
Preţ: 360 lei/persoană
Locuri: 80
Încasări estimate: 28.800 lei
(6.800 euro)
Hatters
Preţ: 100 lei/persoană
Locuri: 200
Încasări estimate: 20.000
(4.770 euro)
Shakespeare
Preţ: 100 lei/persoană
Locuri: 100
Încasări estimate: 10.000 (2.400 euro)
Crama Domnească
Preţ: 420 lei/persoană
Locuri: 100
Încasări estimate: 42.000 lei
(10.000 euro)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO