Analiză

Cinci dintre cele mai mari tranzacţii din 2018 au antreprenori la vânzare şi au valori de peste 100 mil. euro

Retailerul de bricolaj Dedeman - companie controlată de fraţii Pavăl - a preluat proiectul de  birouri The Bridge din zona Orhideea.

Retailerul de bricolaj Dedeman - companie controlată de fraţii Pavăl - a preluat proiectul de birouri The Bridge din zona Orhideea.

Autor: Cristina Roşca

11.01.2019, 00:07 1084

Pe piaţa din România s-au semnat anul trecut 11 tranzacţii cu o valoare de cel puţin 100 de milioane de euro, arată o analiză a Ziarului Financiar pe baza datelor companiei de consultanţă EY. Dintre acestea, cinci au avut de partea vânzătorului antreprenori care au construit afaceri în domenii variate, de la FMCG la farma sau imobiliare. Cele mai importante două achiziţii sunt internaţionale, dar au un impact local puternic, mai exact businessul din România contribuie la total cu peste 200 de milioane de euro, conform estimărilor EY. Podiumul este completat de două tranzacţii cu o valoare estimată la 200 de milioane de euro. Este vorba de preluarea Agricost Brăila, cea mai mare fermă de cereale din România după suprafaţa cultivată, de către arabii de la Al Dahra. O altă tranzacţie cu o valoare similară a avut atât la vânzare, cât şi la cumpărare antreprenori. Retailerul de bricolaj Dedeman - companie controlată de fraţii Pavăl - a preluat proiectul de  birouri The Bridge din zona Orhideea. Acesta este dezvoltat de compania Forte Partners, care are în spate tot antreprenori, conform celor mai recente date ale ZF. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO