Analiză

Cum arată bilanţul miniştrilor care ar fi trebuit să scoată România din criză

Cum arată bilanţul miniştrilor care ar fi trebuit să scoată România din criză
29.08.2010, 23:59 44

ZF a pus în balanţă, în cazul fiecărui ministru, trei lucruricare pot fi notate cu plus şi trei care sunt notate cu minus.Caresunt aprecierile care vor cântări în balanţa care decide cinepleacă şi cine rămâne în Guvern se va şti miercuri.Cert este că însânul principalului partid de guvernământ, PDL, se vorbeşte căopt-nouă miniştri ar putea să-şi piardă funcţiile.

Numaică UDMR, prin vocea vicepremierului Marko Bela, a susţinut, lafinele săptămânii, că reprezentanţii săi din Cabinet, patru lanumăr din totalul de 16, nu vor fi schimbaţi şi nici Gabriel Oprea,ministrul aparării, al cărui partid, Uniunea Naţională pentruProgresul României, este la guvernare, nu are de gând să plece.Acest lucru înseamnă că miniştrii PDL vor fi cei din rândurilecărora se va pleca.

Mai mulţi lideri de vază ai PDL au susţinut la finele săptămânii căcei doi vor pleca din Executiv.


Miercuri va avea loc o întâlnire între grupurile parlamentare alePDL, preşedintele Traian Băsescu şi membrii Guvernului în frunte cuEmil Boc.

"Eu cred că analizele sunt deja făcute. Pe 1 septembrie trebuie săse pre­zinte o anumită situaţie (...) şi, mai mult ca sigur, că oastfel de remaniere se va face. Printre cei vizaţi ar putea fi ceicare au fost ţintele presei şi ale conducerii PDL, ministrulmuncii, ministrul finanţelor", a precizat pentru Mediafax deputatulValeriu Tabără. "PDL a acceptat propunerile de austeritate aleGuvernului, a sprijinit în Parlament acest guvern, acum trebuie săvedem rezultatele", a declarat şi deputatul Sulfina Barbu.

Liderul grupului senatorial PDL Traian Igaş a susţinut ieri căechipa guvernamentală ar trebui să fie împrospă­tată pentru a da unsuflu nou Guver­nului, arătând că unii miniştri au avut unelenesincronizări şi nenu­mărate bâlbe. Există însă şi voci care spuncă remanierea nu trebuie gră­bită.

Prim-vicepreşedintele PDl Theo­dor Stolojan a spus că evaluareaminiştrilor va fi făcută de primul-ministru şi nu de preşedinţiipartidelor care i-au propus şi a apreciat că schimbarea unorminiştri pentru că unii sau alţii au devenit nerăbdători nu e oidee bună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO