Analiză

Cum arată economia judeţului Timiş, al doilea cel mai puternic pol de business din ţară

Conferinţa ZF România 100 de ani de business

Cum arată economia judeţului Timiş, al doilea cel mai...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.10.2018, 00:07 3178

♦ Cu o cifră de afaceri a companiilor de 62 miliarde de lei, Timişul se află pe locul doi după polul de business Bucureşti-Ilfov, care reprezintă peste 43% din cifra de afaceri de 1.400 mld. lei (304 mld. euro) a tuturor companiilor din România.

Ziarul Financiar a început o serie de articole despre businessurile din cele mai importante judeţe, businessuri pe care le va analiza şi în cadrul seriei de conferinţe „România 100 de ani de business“.

Pe 11 octombrie, la Timişoara, ZF va organiza a patra conferinţă din şirul de evenimente organizate cu spri­jinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă EY România.

Judeţul Timiş este unul dintre cele mai puternice şi din punctul de vedere al nivelului produsului intern brut (PIB). Indicatorul a ajuns anul trecut la 41 miliarde de lei, conform ultimelor date de la Comisia Naţională de Prognoză (CNP). Ca nivel al PIB-ului (la preţuri curente), judeţul din vestul României se află pe poziţia a doua după Bucureşti, unde PIB-ul este de peste 211 miliarde de lei, conform aceleiaşi surse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO