Cum arată economia judeţului Timiş, al doilea cel mai puternic pol de business din ţară

9 oct 2018 Autor: Mădălina Panaete

♦ Cu o cifră de afaceri a companiilor de 62 miliarde de lei, Timişul se află pe locul doi după polul de business Bucureşti-Ilfov, care reprezintă peste 43% din cifra de afaceri de 1.400 mld. lei (304 mld. euro) a tuturor companiilor din România.

Ziarul Financiar a început o serie de articole despre businessurile din cele mai importante judeţe, businessuri pe care le va analiza şi în cadrul seriei de conferinţe „România 100 de ani de business“.

Pe 11 octombrie, la Timişoara, ZF va organiza a patra conferinţă din şirul de evenimente organizate cu spri­jinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă EY România.

Judeţul Timiş este unul dintre cele mai puternice şi din punctul de vedere al nivelului produsului intern brut (PIB). Indicatorul a ajuns anul trecut la 41 miliarde de lei, conform ultimelor date de la Comisia Naţională de Prognoză (CNP). Ca nivel al PIB-ului (la preţuri curente), judeţul din vestul României se află pe poziţia a doua după Bucureşti, unde PIB-ul este de peste 211 miliarde de lei, conform aceleiaşi surse.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.10.2018

 
Cuvinte cheie:
Conferinta ZF
, Romania 100 de ani de business
, economia judetului Timis
, business
, pib
, prognoza
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide