Analiză

Cum e sa conduci banci si apoi spitale?

Cum e sa conduci banci si apoi spitale?

Autor: Razvan Muresan

12.04.2011, 19:06 51

"Am pornit de la zero de multe ori in viata". Sefa Medicover,Catalina Balan, s-a format in vremurile in care gigantii bancarirasareau in Romania ca sa-si deschida primele unitati. Cat dediferit e sa conduci o retea de clinici private dupa 17 ani inbanci?

"Faptul ca ieseam din domeniul bancar si faceam schimbareapentru un domeniu care imi place foarte mult, dar care este similarsi ofera foarte multe oportunitati a fost un vis devenitrealitate." De-a lungul interviului, Catalina Balan, numita de treiluni la conducerea Medicover, a folosit de cel putin zece oricuvantul "oportunitati". Iar preluarea conducerii Medicover decatre un bancher de cariera atrage dupa sine oportunitati, dar siprovocari.

Absolventa de Finante-Banci in 1993, Balan a inceput odiseealucrului in domeniul bancar in urma unui concurs organizat deBancorex. Sistemul bancar era atunci la inceput, pentru ca sediilebancare se aflau doar in Bucuresti, iar Bancorex era singuraunitate care lucra cu valuta. Pe parcursul celor 17 ani de lucru inbanci, Balan marturiseste ca a fost un domeniu care i-a oferitmulte sanse de a se reinventa. Asa se face ca a trecut apoi prinBanca Anglo-Romana, iar in 1996 s-a mutat la Citibank, care abiaintra pe piata romaneasca. Dupa opt ani, Catalina Balan a parasitRomania, din pozitia de branch manager al ABN-AMRO, si a ajunstocmai la Londra: "Decizia de a pleca a venit exact datoritadiferentei de sistem economic in care functionam noi, cei tineri.Desi trecusera ani de la Revolutie, putine lucruri apucasera sa seschimbe". Pe scurt, se invata dupa manuale vechi, iar experientaprofesorilor era limitata. Pe seama lipsei de experienta si anevoii de a intelege cum functioneaza o alta economie, a aplicat laun MBA la London Business School, unde a studiat intre 2001 si2003. Citiţi mai multe pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO