Analiză

Cum sa produci, chiar si iarna, in Romania, cu costuri minime, rosii? Aduci un chinez

Cum sa produci, chiar si iarna, in Romania, cu costuri minime, rosii? Aduci un chinez

Autor: Pro TV

17.09.2011, 20:24 5261

Vai de romanul care are ghinionul sa aiba un vecin chinez. Practic o sa ii fie imposibil sa ii faca fata la munca.

In timp ce ai nostri se vaita mereu ca e greu in agricultura si depind de capriciile vremii, asiaticii si-au facut sere sub pamant. In felul acesta produc rosii inclusiv iarna, cand restul satenilor stau la gura sobei, cu un pahar de tuica in mana.

Minunea chinezeasca se intampla in Buzau, iar autorii demonstreza ca sunt urmasii celor care au ridicat Marele Zid. Tot de la un zid porneste ciudata sera. Indiferent de cat de frig este afara, nu are nevoie de curent electric si nici de gaz pentru incalzire. Constructia este unica la noi in tara.

Sera a fost construita la 1,5 metri adancime, iar pamantul care a fost scos pentru a face groapa a fost folosit pentru ridicarea unui perete, gros de 6 metri. Vara, acesta inmagazineaza caldura, care iarna este consumata treptat.

Un model de business ingenios si usor de urmat. In loc de lemn, strainii au folosit bambus ca sa faca scheletul solarului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO