Analiză

Firmele senatorilor şi deputaţilor rulează 30 de milioane de euro pentru proiecte cu finanţare UE

Firmele senatorilor şi deputaţilor rulează 30 de milioane de euro pentru proiecte cu finanţare UE

Autor: Clarice DINU

27.07.2011, 15:32 241

30 de milioane de euro este factura pentru proiectele derulatede firmele a opt parlamentari, care au primit finanţare din fondurieuropene, potrivit datelor din declaraţiile de interese depuse desenatori şi deputaţi, informează Gândul.

În top conduce senatorul PSD Florin Constantinescu, firmei lacare senatorul este acţionar, ACK, aprobându-i-se, în 2010, dinfondul de mediu, un proiect de 16,3 milioane de euro, din care 4,7nerambursabili.

"Este vorba de un parc eolian de 40 de megawaţi. Proiectul afost depus în 2008, înainte ca eu să devin senator. Lucrarea nu aînceput încă", a declarat, pentru gândul, senatorul PSD.

Sorina Plăcintă, peste două milioane de euro pentru "inovaţie şiecoeficienţă"

În clasamentul parlamentarilor performanţi la absorbţiafondurilor UE urmează senatorul PDL Sorina Plăcintă, fost ministrual Tineretului. Prin firmele Sorste, Imartextil şi Fundaţia ZiDeschisă, democrat-liberala are în portofoliu contracte finanţatede peste 4 milioane de euro , prin Ministerul Muncii, cel alEconomiei şi al Dezvoltării Regionale. Cel mai "gras" proiect alfirmei Sorste este de 2.096.467 de euro. A fost încheiat în aprilieacest an şi a primit finanţare de la Ministerul Economiei prinprogramul operaţional pentru creşterea competitivităţii, axaprioritară "Un sistem de producţie, inovaţie şi ecoeficienţă". Totde la Economie, societatea a primit ajutor nerambursabil de labugetul de stat, în valoare de 60 de mii de euro. Vedeţi cum arată topul senatorilor cu cele mai mari afaceri din fondurieuropene pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO