Analiză

Fondurile de investiţii au încasat 133 mil. euro din exiturile făcute în 2017 în România

Fondurile de investiţii au încasat 133 mil. euro din...

Autor: Cristina Roşca

02.10.2018, 00:07 561

Fondurile de private equity au vândut în 2017 în Ro­mânia companii pe care au încasat 133 de milioane de euro, cea mai mare sumă din ultimii patru ani, dublă faţă de 2014 şi 2015.

Printre cele mai importante exituri făcute de fonduri se numără vânzarea a 30% din Bitdefender de către Axxess Capital şi cedarea producătorului de materiale de construcţii Macon de către Enterprise Investors.

„În regiunea Europei Centrale şi de Est piaţa din Ro­mânia este a treia după valoarea exiturilor făcute de fon­du­rile de investiţii, contribuind cu 10% la valoarea totală şi cu 12% în volum (numărul de companii vândute - n.red.)“, arată cel mai nou raport al Invest Europe-EDC, rea­lizat în parteneriat cu casa de avocatură Gide.

Mai exact, fondurile au încasat anul trecut 133 mil. euro din exiturile făcute în România, în total 12 companii.

La polul opus, fondurile de private equity şi venture ca­pital au investit 3,5 mld. euro în regiunea Europei Cen­tra­le şi de Est, dintre care 500 mil. euro doar în România. Pentru pri­ma dată, România a devenit a doua destinaţie din re­giu­ne după Polonia, depăşind state mai dezvoltate şi con­si­derate mult timp mai atrăgătoare, precum Ungaria şi Cehia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO