Analiză

Încrederea populaţiei şi companiilor în economia românească a continuat să crească în februarie

Încrederea populaţiei şi companiilor în economia românească a continuat să crească în februarie

Autor: Cojocaru Bogdan

24.02.2011, 15:37 28

Indicatorul încrederii populaţiei şi companiilor în economiaromânească a continuat să crească în luna februarie, semnalândîmbunătăţirea percepţiei în special în sectorul serviciilor, alcomerţului cu amănuntul şi în industrie, potrivit unui sondajefectuat lunar de Comisia Europeană (CE).

Indicatorul CE al încrederii în economia românească a crescut dela 89,3 puncte în ianuarie la 93,8 puncte în februarie. În ultimalună a anului trecut, punctajul a fost de 87,6.

Cel mai dinamic avans a fost înregistrat de subindicelereferitor la sectorul serviciilor, care a urcat de la -5,8 punctela 4,9 puncte. Îmbunătăţiri ample au fost consemnate şi decomponentele privind comerţul cu amănuntul (de la -8,5 puncte la-2,1 puncte) şi industria (de la -3,1 puncte la 0,2 puncte).

Subindicele încrederii populaţiei a crescut de la -48,7 punctela -46,3 puncte.

Singura componentă cu evoluţie negativă a fost cea referitoarela sectorul construcţiilor (în scădere de la -25,1 puncte înianuarie la -25,3 puncte în februarie).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO