Analiză

Infrastructura este la pământ, dar consumul de oţel a scăzut cu 40%

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Cojocar

24.07.2013, 21:08 562

Deşi România are nevoie de infrastructură, de şosele, poduri şcoli şi spitale, consumul de oţel a scăzut puternic în ultimii ani şi continuă să scadă, potrivit Asociaţiei Române a Distribuito­ri­lor de Metale (Ardimet), care estimează pentru 2013 un nivel mai mic cu 40% faţă de anul 2007.

Oţelul este unul dintre elementele de bază pentru o economie în dezvoltare, fiind utilizat în industrie şi în construcţii.

„Primul trimestru a fost foarte slab din punctul de vedere al consumului de oţel comparativ cu anul trecut. Dacă nu se va întâmpla vreo minune, estimăm că anul acesta consumul de oţel va continua să coboare la 2,5 milioane de tone. Este cel mai mic nivel de la începutul crizei. Scăderea consumului a fost treptată, an de an, iar de la 4,2 milioane de tone în 2007 a ajuns anul trecut la 2,7 milioane de tone“, a declarat Petru Todoran, directorul general al Ardimet.

Afacerile celor mai importante 22 de companii din siderurgie au scăzut anul trecut cu 5,9%, până la 3,5 mld. euro şi au înregistrat pierderi cumulate de 70 mil. euro din cauză că în lipsa cererii majoritatea funcţionează sub capacitate.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Mai citeşte şi

Siderurgia a pierdut 10.300 de locuri de muncă din 2008. Afacerile producătorilor de oţel au scăzut cu 16% în ultimii cinci ani

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO