Analiză

Pregătiţi-vă pentru un nou job de top în companii: chief sustainability officer (CSO). „Este persoana care analizează şi prezice viitorul companiei din punctul de vedere al impactului în mediu“.

Pregătiţi-vă pentru un nou job de top în companii:...

Autor: Alexandra Matei

30.11.2021, 08:25 320

Preocuparea pentru sustenabilitate este din ce în ce mai mare în rândul băncilor şi al companiilor mari din România, iar unele dintre ele lucrează la implementarea unor noi poziţii, care să asigure o funcţionare cât mai benefică, atât pentru mediu, cât şi pentru organizaţie.

În acest sens, câteva dintre cele mai mari bănci şi companii din România au creat un nou job, cel de chief sustainability officer (CSO), în timp ce altele urmează să o facă, pentru moment având echipe care se ocupă de acest sector.

„În România, poziţia de chief sustainability officer este încă în curs de dezvoltare. În afară, este un rol foarte apreciat şi este o poziţie strategică în cadrul unei companii. Un CSO ar trebui să fie poziţionat în companie la cel mai înalt nivel de executive management. Practic, este persoana care analizează şi prezice viitorul companiei respective, din punct de vedere al impactului în mediu“, a explicat Cristina Patroescu, hub manager şi recruitment & executive search în cadrul Adecco Group, companie de resurse umane.

Reprezentanţii Deloitte România spun că, deocamdată, ca o bună practică, unele dintre organizaţiile mari au definit un rol de sustenabilitate în cadrul societăţii, însă nu neapărat la nivel de chief sustainability officer. „Urmărind legislaţia europeană în materie de sustenabilitate, ne aşteptăm ca în următorii 2-3 ani societăţile să definească şi să înfiinţeze acest post în cadrul structurilor lor de guvernanţă“, au adăugat aceştia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO