Analiză

Radiografia traficului aerian: 16 aeroporturi, 21,8 milioane de pasageri anul trecut, plus 7,7%

Radiografia traficului aerian: 16 aeroporturi, 21,8...

Autor: Mirabela Tiron

29.01.2019, 00:07 1465

Traficul de pasageri pe aeroporturile din România a depăşit anul trecut pragul de 21 milioane de pasageri, în creştere cu 7,7% faţă de nivelul înregistrat în 2017, arată o analiză ZF, pe baza datelor de la Asociaţia Aeroporturilor din România. Cel mai mare aeroport din ţară, Henri Coandă, principala poartă aeriană, a ajuns la 13,8 milioane de pasageri, adică mai bine de 60% din totalul traficului de la nivel naţional.

Prin comparaţie, la coada clasamentului se află aeroportul din Tulcea cu doar 158 de persoane. Acest aeroport, ce ar putea să asigure conexiunea aeriană cu Delta Dunării, nu a reuşit să atragă nicio companie aeriană pe zboruri regulate şi continuă să rămână în coada clasamentului în ceea ce priveşte numărul de pasageri. Cele mai mari trei aeroporturi din ţară, Henri Coandă (Otopeni), Avram Iancu din Cluj Napoca şi Traian Vuia din Timişoara au avut anul trecut un trafic total de 18 milioane de pasageri, adică au generat circa 83% din numărul total de pasageri de pe toate aeroporturile din ţară. În total în România sunt 16 aerogări analizate de ZF pentru această analiză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO