♦ În 2013, Maramureşul a primit 109.000 de turişti, pe când numărul acestora a crescut până la 315.000 persoane în 2024 ♦ O creştere impresionanată a existat şi în cazul structurilor de cazare. Dacă în 2013 erau circa 180 de unităţi de cazare, anul trecut, Maramureşul număra 702 structuri, potrivit datelor oficiale. Creşterea a fost susţinută, în primul rând, de apariţia mai multor pensiuni agroturistice.
Maramureşul a rămas un reper al tradiţiilor încă păstrate de oamenii locurilor, de la îmbrăcămintea tradiţională şi până la vechile case, toate fac parte din peisajul judeţului din nordul ţării. Tocmai această celebrare a trecutului este cel mai valoros „asset“ al judeţului, care reuşeşte să atragă turişti, români şi străini, pentru a vedea încă vii tradiţiile şi obiceiurile locului.
Creaţia omului s-a completat însă armonios cu creaţia naturii, care a fost darnică cu locurile maramureşene, iar cei care vor să descopere şi alţi munţi, poate printre cei mai sălbatici ai ţării, Maramureşul e locul potrivit.
Cifrele oficiale confirmă atractivitatea judeţului. În ultimul deceniu, Maramureşul şi-a triplat numărul de turişti, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. În 2013, Maramureşul a primit 109.000 de turişti, pe când numărul acestora a crescut până la 315.000 persoane în 2024.