Analiză

REPORTAJ. Regiunea din România unde trecutul şi peisajele de poveste fascinează şi vând mai bine decât marile oraşe. Numărul de turişti s-a triplat în ultimul deceniu

Autor: Miruna Diaconu

14.04.2025, 09:30 1987

În 2013, Maramureşul a primit 109.000 de turişti, pe când numărul acestora a crescut până la 315.000 persoane în 2024 O creştere impresionanată a existat şi în cazul structurilor de cazare. Dacă în 2013 erau circa 180 de unităţi de cazare, anul trecut, Maramureşul număra 702 structuri, potrivit datelor oficiale. Creşterea a fost susţinută, în primul rând, de apariţia mai multor pensiuni agroturistice.

Maramureşul a rămas un re­per al tradiţiilor încă păs­trate de oamenii locurilor, de la îmbrăcămintea tradi­ţională şi până la vechile case, toate fac parte din peisajul judeţului din nordul ţării. Tocmai această celebrare a tre­cutului este cel mai valoros „asset“ al jude­ţului, care reuşeşte să atragă turişti, români şi străini, pentru a vedea încă vii tradiţiile şi obiceiurile locului.

Creaţia omului s-a completat însă armo­nios cu creaţia naturii, care a fost darnică cu locurile maramureşene, iar cei care vor să descopere şi alţi munţi, poate printre cei mai sălbatici ai ţării, Maramureşul e locul potrivit. 

Cifrele oficiale confirmă atractivitatea judeţului. În ultimul deceniu, Maramureşul şi-a triplat numărul de turişti, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. În 2013, Maramureşul a primit 109.000 de turişti, pe când numărul acestora a crescut până la 315.000 persoane în 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro