Analiză

România, te iubesc: Coloşii industriali, în ruină

01.11.2010, 13:12 120

Economia duduia mai acum vreo doi-trei ani. Cel putin, la Guvernduduiala se auzea. Ce avem de fapt?

"Avem sute, mii de hectare de ruine, de moloz, colţuri declădiri abandonate rămase dovada unei industrii, dar şi dovadaneputinţei politicienilor noştri", a mărturisit Alex Dima, cel carea prezentat în ediţia din 31 octombrie a emisiunii Romania, te iubesc! o anchetă despre situaţiaîn care se află coloşii industriali din ţara noastră.

Dacă în urma cu 60 de ani românii se lăudau cu timpul record încare erau capabili să pună o industrie pe picioare, acum sunt totfruntaşi. În ceea ce priveşte timpii record în care reuşesc să-şiculce la pământ industria, din păcate.

În ultimii 20 de ani au fost făcute una cu pământul fabrici,uzine, centre de cercetare, combinate, iar toate aceste locuri auîncăput pe mâinile hoţilor de tot felul.

"Din combinatele patriei se fură tot. De la fier până lacărămidă, cabluri, ferestre... tot. La Republica ne-am întâlnit cuhoţii de fier vechi. Mulţi. La Tractorul Braşov umbla în voie princentrul de cercetare, la Călan nu-i mai întreaba nimeni desănătate", a povestit corespondentul Ştirilor Pro Tv. Citiţi maimulte despre coloşii industriei româneşti pe www.stirileprotv.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO