Analiză

Şomajul este record, al doilea mare angajator e asistenţa socială, doar 13% din populaţie lucrează, iar salariile sunt mai mici cu o treime decât în restul ţării

Şomajul este record, al doilea mare angajator e...

Autor: Adelina Mihai

08.09.2014, 00:06 490
Situaţia pieţei muncii din Vaslui arată dezastruos, acesta fiind judeţul unde rata şomajului se apropie de 11% şi este cea mai ridicată din ţară (fiind dublă faţă de cea înregistrată la nivel naţional), iar salariile sunt cu mai mult de o treime mai mici decât media naţională, angajaţii din judeţ câştigând, în medie, câte 1.100 de lei net pe lună.
 
Cel mai mare angajator al Vasluiului este Rulmenţi Bârlad, producătorul de rulmenţi care a rămas anul trecut cu un număr mediu de 2.066 de salariaţi, în scădere cu 255 de persoane faţă de anul ante­rior, potrivit da­telor raportate la Ministerul de Finanţe.
 
Deşi cel mai mare angajator al Vasluiului este o companie privată, topul celor mai mari 20 de angajatori din judeţ este „presărat“ de companii sau instituţii de stat, astfel că direcţia de asistenţă socială este al doilea mare angajator din judeţ, urmat de două spitale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO