Analiză

Terenurile agricole vor fi pe termen lung “aurul” investitorilor

Terenurile agricole vor fi pe termen lung “aurul” investitorilor

Autor: Gabriel Razi

15.08.2011, 12:31 1453

Investiţiile în terenuri agricole şi forestiere vor aduce pe termen lung randamente mai mari decât alte plasamente, spune Jeremy Grantham, strateg-şef al companiei americane de consultanţă Grantham, Mayo, Van Otterloo & Co, scrie Bloomberg.

Pe de altă parte şi preţul energiei, al metalelor şi al fertilizatrorilor va creşte în următorii zece ani. În plus cotaţia cuprului aproape că s-a dublat în ultimii cinci ani în timp ce preţul petrolului şi cel al zahărului au înregistrat un avans de 35%, respectiv 90%, se arată într-un raport semnat de Grantham.

"Pentru cei care îşi fac strategii pe termen lung sunt singur că potrivite investiţiile în terenuri agricole şi forestiere pentru că acestea vor depăşi randamentele altor plasamente", explică Jeremy Grantham.

Indicele GSCI înctomit de Standard & Poor's, care monitorizează cotaţia unui set de 24 de materii prime, este aproape la acelaşi nivel faţă de începutul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO