Analiză

Topul celor mai mari zece aeroporturi din România

Topul celor mai mari zece aeroporturi din România
07.05.2017, 14:32 7438

Aeroporturile din România au fost tranzitate anul trecut de 16,4 milioane de pasageri, traficul aerian ajungând astfel la un nou nivel record. Cel mai mare număr de pasageri a atras anul trecut aeroportul Henri Coandă (Otopeni), care a încheiat anul cu un trafic de aproape 11 milioane de pasageri. Pe poziţiile următoare se află aeroporturile din Cluj-Napoca şi Timişoara, două dintre cele mai mari oraşe din ţară ca populaţie, dar şi ca dezvoltare economică.

Cele trei aeroporturi au ţinut de altfel în spate peste 85% din totalul traficului aerian, în contextul în care în ţară există un total de 16 aeroporturi. Anul acesta şi aeroportul din Iaşi va trece de un milion de pasageri, bugetul pe 2017 fiind construit pe un trafic de 1,2-1,5 milioane de pasageri. Astfel, de la finalul acestui an România va avea patru aeroporturi tranzitate de cel puţin un milion de oameni, după ce Timişoara a făcut pasul peste acest prag în 2016.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO