Analiză

Traficul de pe aeroporturi a depăşit pragul de 20 de milioane de oameni, cât populaţia României

Traficul de pe aeroporturi a depăşit pragul de 20 de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

31.01.2018, 00:07 1606

Traficul de pasageri de pe aeroporturile din ţară a crescut anul trecut cu 23% faţă de anul precedent, depăşind pragul de 20 de milioane de oameni şi totodată numărul de locuitori din România, arată datele furnizate de către Asociaţia Aeroporturilor din România.

În ultimele două decenii traficul a avansat de circa zece ori, iar cea mai accentuată dezvoltare a fost în ultimii cinci ani. Astfel, numărul de pasageri s-a dublat faţă de 2013, când aeroporturile din ţară erau tranzitate de peste zece milioane de români şi străini. La acest avans au pus umărul şi aeroporturile din provincie. De exemplu, anul trecut aeroporturile din Suceava, Oradea şi Tulcea şi-au majorat fiecare traficul cu peste 250% faţă de anul precedent.

Aeroporturile din provincie câştigă tot mai mult teren odată cu deschiderea de noi rute în special de către companiile low-cost, dar şi datorită faptului că infrastructura rutieră şi feroviară slab dezvoltată din România face imposibilă parcurgerea în timp scurt a distanţelor dintre marile oraşe. Astfel, românii care vor să călătorească pot zbura oriunde în Europa de pe aero­porturi precum Cluj, Timişoara, Iaşi sau Craiova.

Operatorii aerieni Tarom, Blue Air, Wizz Air şi Ryanair conectează în prezent Bucureştiul de cele mai importante oraşe de ţară, iar Blue Air a pariat chiar pe zborurile regionale care leagă oraşe precum Constanţa, Timişoara, Iaşi sau Cluj-Napoca. În total, circa 50 de companii aeriene activează pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO