Analiză

Turismul se duce de rapa in centrul tarii. Partiile sunt pustii, iar zapada nu se anunta prea curand

Autor: Pro TV

09.01.2012, 09:50 611

Turismul are si el de suferit din cauza precipitatiilor putine. Este vorba exclusiv de zapada, care le putea aduce hotelierilor o gramada de turisti.

In lipsa ei, partiile de schi de la Sovata sau Singeorgiu nici nu s-au deschis, iar afacerile, care anul trecut mergeau, acum stagneaza.

In judetul Cluj nici una din cele patru partii nu functioneaza la aceasta ora din cauza lipsei zapezii, iar administratorii calculeaza pierderi serioase. Si in judetul Bihor e aceeasi situatie. Pe partia de la Stana de Vale, stratul de zapada nu depaseste 10 centimetri, asa ca nu se poate schia cum. In Satu Mare sau in judetul Mures nu a cazut un fulg de nea. Partia de la Sovata este in continuare inchisa, iar pasionatii sporturilor de iarna din zona ori se lasa pagubasi, ori fac drumuri lungi pana cand pot sa-si puna claparii in picioare.

Si alte afaceri de sezon sunt compromise: de exemplu, cei care vand schiuri second hand, snowborduri si patine si-au vazut planurile naruite. Multi ajung sa dea echipamente sportive sub pret, numai sa nu ramana cu marfa pana la primavara.

Sursa video: www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO