Un grup de 7 antreprenori români au primit sau urmează să încaseze peste 400 de milioane de euro din vânzarea companiilor pe care le-au creat

11 iul 2018 Autor: Cristina Rosca

Şapte dintre cele mai mari 20 de tran­zacţii din acest an au de partea vânzătorului antreprenori locali care au primit sau urmează să primească peste 400 milioane de euro în total, potrivit unei analize a ZF.

Sunt luate în calcul tranzacţiile semnate în S1 2018 sau anunţate în această perioadă, chiar dacă unele dintre ele nu sunt finalizate pentru că încă aşteaptă acordul Consiliului Concuren­ţei sau al altor autorităţi din domeniu.

Vasile Armenean şi Ovidiu Buluc sunt cei doi antreprenori care au fost de partea vânzătorului în cazul unor mutări cu o valoare de circa 100 mil. euro fiecare.

Şi tranzacţia ce a vizat compania IT Uipath, fondată de antreprenori locali, are o valoare de peste acest prag, însă este vorba despre o majorare de capital.

Vasile Armenean a vândut producătorul de îngheţăta Betty Ice din Suceava către gigantul anglo-olandez Unilver, pe când Ovidiu Buluc a cedat businessul din domeniul farma ñ distribuitorul Farmexim şi reţeaua de farmacii HelpNet ñ către grupul german Phoenix. Cele două se găsesc la vârful celor mai mari tranzacţii din România în S1 2018.

Anul acesta continuă trendul pozitiv pentru piaţa de M & A, trend început în urmă cu câţiva ani pe fondul unei evoluţii pozitive a economiei în ansamblul său şi a consumului în particular. Deşi economia dă semne de Ñobosealăî, piaţa de M & A îşi continuă avântul.

ÑAtât tranzacţiile anunţate, cât şi activitatea pe care o observăm în calitate de consultanţi M&A, ne arată că piaţa a crescut faţă de prima jumătate a anului trecut şi creşte în continuare. Interesul este ridicat atât din partea vânzătorilor cât şi din partea cumpărătorilor de a încheia tranzacţii în această perioadăî, spune Ioana Filipescu, partener corporate finance Deloitte România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.07.2018

 
Cuvinte cheie:
tranzactii
, Antreprenorii romani
, economie
, antreprenori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide