#AntreprenoriiRoMâine

#AntreprenoriiRoMâine. Alida Gogescu, MedLife Sama Craiova: Acolo unde sunt corporaţii, unde sunt investiţii, oamenii se schimbă pentru că văd un alt model comportamental. Astfel, oamenii sunt mai atenţi şi cu sănătatea lor

03.06.2022, 09:46 Autor: Roxana Petrescu

Deşi puterea de cumpărare a scăzut de fondul condiţiilor economice de la începutul anului, domeniul sănătăţii rămâne totuşi unul privilegiat, oamenii fiind tot mai conştienţi de importanţa prevenţiei. Iar acest lucru este vizibil mai ales în zonele ţării care au parte de investiţii sau de prezenţa unor grupuri multinaţionale care mai departe schimbă comportamente, spune Alida Gogescu, fondator şi manager al MedLife Sama Craiova.

“Piaţa de abonamente medicale este foarte utilă pentru angajatori. Despre prevenţie este partea de abonamente medicale, despre a ne controla astfel încât să ne monitorizăm şi să ne depistăm patologii periculoase astfel încât să putem face ceva”, a spus Alida Gogescu, fondator şi manager al MedLife Sama Craiova, în cadrul emisiunii #AntreprenoriiRoMâine, un proiect editorial realizat de ZF alături de MedLife.

MedLife Sama Craiova, companie fondată în 2002 de Alida Gogescu şi preluată în 2015 de MedLife, cel mai mare jucător din domeniul serviciilor de sănătate private, a terminat anul trecut cu un business de 5 mil. euro. Compania a ajuns în prezent la o echipă de peste 125 de medici şi 9 unităţi.

“Creşterea economică este bazată mai mult pe consum, puterea de cumpărare a scăzut, dar domeniul sănătăţii este privilegiat pentru că oamenii au început să cheltuie mai mult pe sănătate, sunt mai atenţi.  Cred că unde sunt corporaţii, unde sunt investiţii, acolo oamenii se schimbă pentru că văd un alt model comportamental. Populaţia îmbătrânită vine însă doar atunci când doare.”

După o perioadă de consolidare după tranzacţia cu MedLife, Alida Gogescu spune că în acest moment compania pe care a fondat-o în 2002 este pregătită pentru cel mai important pas al său din punctul de vedere al investiţiilor, un spital nou în Craiova.

„Am crescut mult pe verticală, ne-a crescut mult cifra de afaceri şi suntem gata de investiţii. Următorul pas firesc este un spital cu mai multe specializări, inclusiv oncologie. Spe­răm să îl începem anul acesta. Doar investiţia în dotările minime ar fi de 5 mil. euro, dar nu este bătută în cuie, probabil ne vom duce spre 7-9 mil. euro. Este firesc să fie în Craiova. Te dezvolţi în oraşele unde se îndreaptă oamenii. Te duci cu investiţiile în oraşele unde ai medici, iar Craiova este centru universitar.“

 

Articolul face parte din proiectul editorial #Antreprenorii RoMaine, susţinut de MedLife. Cu peste 35 de achiziţii, MedLife a devenit un agregator de companii, coagulând o comunitate de peste 60 de antreprenori români, majoritatea medici, care au pornit câte o firmă în România şi au ajuns la rândul lor să achiziţioneze alte companii. Antreprenorii RoMâine, înglobaţi în structura gigant a MedLife, sunt un catalizator pentru transformarea şi consolidarea sănătăţii în ansamblu, dar şi a sănătăţii economiei româneşti. Prin seria de materiale din cadrul proiectului editorial Antreprenorii RoMâine, aducem în prim plan MED angels care prin profesionalismul lor şi investiţia în sănătate au aşezat business-uri sustenabile şi devin o resursă pentru antreprenorii tineri care vor contribui la randul lor la propulsarea sistemului medical românesc.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Medlife