#AntreprenoriiRoMâine

#AntreprenoriiRoMâine. Lavinia Ionescu, fondator MedLife Polimed: Locurile pentru rezidenţiat trebuie corelate cu cererea din piaţă, lucru care nu se întâmplă acum. Trebuie să existe o legătura între cerere şi ofertă

13.05.2022, 11:54 Autor: Roxana Petrescu

Perioada de criză sanitară a contribuit şi mai mult la migrarea pacienţilor din zona de sănătate de stat către cea privată, una dintre problemele care persistă în zona de medicină de stat fiind alocarea ineficientă a resurselor.

“Personalul medical este puţin, dar acela care există este organizat ineficient. Este folosită resursă acolo unde nu trebuie pentru că niciodată nu s-a făcut corelaţia între cerere şi ofertă. În momentul în care Ministerul Educaţiei publică locurile la rezidenţiat, ar trebui să îşi ia datele din piaţă. Lista de rezidenţiat nu este corelată cu cererea din ţară”, a spus Lavinia Ionescu, fondator & manager MedLife Polimed Târgovişte, în cadrul emisiunii #AntreprenoriiRoMâine, un proiect edi­to­rial realizat de ZF alături de MedLife. Lavinia Ionescu este fostul manager al spitalului judeţean din Târgovişte.

Polimed Târgovişte a pornit în 1997 cu un laborator de testare pentru cazurile de HIV/SIDA pentru a evita astfel aglomerarea capacităţii de testare din Bucureşti. Ulterior, centrul a fost completat de un ambulator şi de alte investiţii.

“Pentru a fi o unitate eficientă trebuie să răspunzi imediat nevoilor pieţei. Dar cum fac eu o achiziţie în privat faţă de stat? La stat, achiziţiile trenează luni de zile, procesul este extrem de greoi.”

În 2017 MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a preluat 80% din acţiunile companiei.

“Trebuia să fac ceva pentru că nu se mai putea de unul singur. Acum, de la zero, de unul singur, în acest moment este imposibil de răzbit. Planurile noastre sunt flexibilie, elastice şi vizează consolidarea pe nivel local şi dezvoltarea gamei de servicii, plus o nouă unitate de imagistică.”

Anul trecut, MedLife Polimed Târgovişte a ajuns la un business de 5 milioane de euro. Compania are în acest moment un grad de acoperire de 10 unităţi, respectiv o hyperclinică, 5 microclinici, 3 puncte de recoltare, un laborator, având o echipă de peste 220 de oameni. În perioada 2017-2022, bugetul de investiţii al MedLife Polimed s-a ridicat la 2 milioane de euro.

Mai departe, anticiparea nevoilor de sănătate ale pacienţilor, pornind de la tendinţe majore, cum este cea de îmbătrânire a populaţiei, este principalul aspect pe care trebuie să se concentreze jucătorii din sănătate.

“Vedem clar care este tendinţa, spre ce fel de medicină se merge şi trebuie să ne gândim cum va arăta pacientul nostru peste 10 ani. Ce servicii va dori să acceseze din punct de vedere informaţic, cum va arată furnizorul peste 10 ani? Paşii mici şi siguri sunt strategia noastră”, a mai spus Lavinia Ionescu

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Medlife