#AntreprenoriiRoMâine

#IntraprenoriiRoMâine. Anca Banc, director filială MedLife Cluj: Vizăm să deschidem o nouă clinică în Cluj, cu servicii complementare celor pe care le avem acum. Medicii din străinătate revin în România

09.03.2023, 00:06 Autor: Roxana Petrescu

Calitatea centrului universitar din Cluj şi investiţiile făcute de operatorii din sănătate în ultimii ani fac ca atenţia multor medici plecaţi peste hotare să se întoarcă spre România, spune Anca Banc, director filială MedLife Cluj Astfel, datorită disponibilităţii mai ridicate a specialiştilor în această zonă şi proiectele de dezvoltare pot merge mai departe.

Pentru anul acesta, filiala MedLife Cluj are bugetat un business de 5,5 milioane de euro, o creştere de 15% faţă de anul trecut, având ca principal plan de dez­voltare deschiderea unei noi clinici, spune Anca Banc, director filială MedLife Cluj, aflată la conducerea operaţiunilor din 2009.

„La acel moment (2009 – n.red.), am preluat un laborator de mici di­men­siuni. Apoi a trebuit să dezvolt reţeaua de laboratoare în oraşul Cluj-Napoca şi la nivelul judeţelor apropiate prin des­chiderea mai multor puncte de recol­tare. Acum există 17 puncte de recol­ta­re, iar acel laborator s-a transformat într-un laborator regional“, a spus Anca Banc în cadrul unei noi emisiuni #IntraprenoriiRoMâine, proiect edito­rial ZF susţinut de MedLife.

Cel mai important salt a fost însă deschiderea hiperclinicii în 2015, pro­iect de asemenea gestionat de Anca Banc. „În 2015 am deschis această hiper­clinică cu peste 30 de specialităţi medi­cale. Am venit cu ideea deschi­derii acestei hiperclinici, am elaborat buge­tul şi m-am ocupat de acest proiect de la partea de autorizaţii la angajarea echipei medicale, dotare cu aparatură, absolut tot.“

Anca Banc spune că decizia des­chiderii unei hiperclinci a venit ca un pas firesc, în contextul în care divizia de laborator evoluase foarte bine, câşti­gând încrederea pacienţilor, iar de cea­laltă parte exista o aşteptare din partea medicilor pentru ca MedLife să-şi extindă prezenţa în Cluj.

„A fost un proiect major de peste un milion de euro.“

Extinderea business-ului şi diversificarea serviciilor s-a văzut în numărul de angajaţi. Astfel, de la o echipă iniţială de 23 de membri, filiala Cluj are circa 250 de oameni, din care 110 sunt medici.

„Este dificil să reuşeşti de unul singur şi nici măcar nu este indicat. Echipa conteazaă. Noi am pornit de la 200.000 de euro şi am ajuns anul acesta să bugetăm 5,5 milioane de euro.“ Anca Banc face precizarea că cifrele sunt numai pentru activitatea pe care o coordonează ea, MedLife fiind prezent pe piaţa din Cluj şi prin intermediul altor unităţi.

Anul trecut, investiţiile s-au concentrat pe deschiderea unor noi puncte de racoltare şi de consolidarea afacerilor, dar pe termen mediu planul este de a deschide o nouă clinică.

„Vizăm să deschidem o nouă cliniăc în Cluj, cu servicii complementare celor pe care le avem acum, cu servicii de wellness, recuperare, imagistică mare. E un proiect pe care l-am gândit pornind de la nevoile pacientului.“

În timp ce pentru majoritatea investitorilor forţa de muncă este o provocare majoră, Anca Banc spune că în Cluj există specialiştii necesari pentru a demara noi investiţii în sănătate.

„Clujul este un centru universitar foarte puternic, care formează personal medical anual. În plus, am observat că mulţi medici plecaţi în afară ne scriu că vor să revină şi să colaboreze cu noi. În 2022, am avut multe CV-uri din partea medicilor din afară care ar dori să se întoarcă în ţară. Avem de unde să alegem.“

 

Filiala MedLife Cluj în cifre

Echipa: aproape 250 de membri.

Cifra de afaceri bugetată pentru 2023: 5,5 milioane de euro.

Ritm de creştere faţă de 2022: 15%.

Planuri: deschiderea unei noi clinici.


Articolul face parte din proiectul editorial #IntraprenoriiRoMâine, susţinut de MedLife. În cele aproape trei decenii de existenţă, MedLife s-a dezvoltat sănătos, fiind o companie românească reper pentru mediul de business local. ADN-ul companiei are la bază atât valorile antreprenoriale, cât şi pe cele intraprenoriale, MedLife încurajând în mod deschis iniţiativele antreprenorilor interni - manageri de spitale, clinici, laboratoare sau din departamentele de suport. Prin seria de materiale din cadrul acestui proiect editorial, aducem în prim-plan oamenii MedLife, care prin idei inovatoare şi gândire strategică, au contribuit în mod direct la dezvoltarea sustenabilă a celui mai mare sistem de sănătate privat din România şi care devin o sursă de inspiraţie pentru mediul de business, prin curajul şi viziunea lor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Medlife